LoginContact

SATOn asukkaille huippunopeat valokuituyhteydet sekä laajakaista- ja tv-palvelut Soneralta

May 31, 2011

SATO ja Sonera ovat sopineet mittavasta valtakunnallisesta yhteistyösopimuksesta, jossa noin 20 000 SATO-asuntoa varustetaan huippunopeilla laajakaistapalveluilla ja liitetään kaapeli-tv-palveluun. Valtaosin palvelut toteutetaan kiinteistöihin rakennettavilla Soneran valokuituyhteyksillä. Valokuituverkkoon liitettävät asuinkiinteistöt sijaitsevat pääkaupunkiseudulla sekä Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Palvelut on jo aikaisemmin toteutettu Oulussa.

SATO hankkii vuokra-asuntoihin 2/2 Mbit/s laajakaistapalvelut. Palveluiden käyttöönotto on jo aloitettu ja suurin osa valokuituyhteyksistä toteutetaan vuoden 2011 aikana. Asukkaat voivat lisäksi itse tilata normaalia edullisemmin käyttöönsä lisäpalveluja valitsemallaan nopeusluokalla. Valtaosa liittymistä toteutetaan kiinteistöihin rakennettavalla valokuituyhteydellä, mikä mahdollistaa aina 100/10 Mbit/s nopeuden myös asuntoon. Nopea yhteys mahdollistaa esimerkiksi useamman tietokoneen sekä monipuolisten tv- ja viihdepalvelujen käytön kodissa yhtä aikaa. Kaapeli-tv:ssä sopimukseen sisältyvät peruskanavat, maksu-tv-kanavat asukas voi valita ja tilata lisäpalveluna. Kaapeli-tv-toimitukset toteutetaan pääosin vuoden 2012 aikana.

”Haluamme tarjota asukkaillemme kilpailukykyiset laajakaistapalvelut osana asumispalvelua. Sopimus antaa asukkaillemme hyvät mahdollisuudet hyödyntää edistyksellisiä laajakaista- ja tv-palveluita myös tulevaisuudessa. Soneran valtakunnallinen valokuituverkko kattaa lisäksi valtaosan uudistuotannostamme. Ratkaisulla pyrimme keskittämään myös kaapeli-tv-palvelut mahdollisimman suurelta osin yhdelle palveluntarjoajalle. Näin pystymme tarjoamaan asukkaillemme monipuolisempaa laajakaista- ja tv-palvelua entistä kustannustehokkaammin”, sanoo SATOn talousjohtaja Esa Neuvonen.

”Sonera on rakentanut suurimmissa kaupungeissa valokuituverkkoaan jo yli 400 000 kotitalouden saataville. Valokuitupohjaisilla kiinteistöjen laajakaistaratkaisuilla on markkinoilla kasvava kysyntä, mikä johtuu erinomaisesta kapasiteetista ja hyvästä toimintavarmuudesta sekä kiinteistöille ja asukkaille tarjottavista monipuolisista laajakaista-, tv- ja viihdepalveluista. Vuokraan tai vastikkeeseen kuuluvat laajakaistayhteydet ovat nousseet kasvavaksi trendiksi taloyhtiöissä, samoin kuin myös vuokra-asunnoissa edistykselliset palvelut parantavat osaltaan asumisviihtyvyyttä. Johtavana valtakunnallisena laajakaista- ja tv-palveluiden tarjoajana pystymme tarjoamaan monipuolisimman palvelutarjoaman asiakkaillemme”, sanoo myyntijohtaja Esko Korkalo Soneran laajakaistaliiketoiminnasta.

Lisätietoja:

SATO Oyj
Talousjohtaja Esa Neuvonen
p. 040 500 1003, esa.neuvonen@sato.fi
Asiakkuuspäällikkö Taina Hakamäki
p. 040 755 6194, taina.hakamaki@sato.fi

TeliaSonera Finland Oyj
Myyntijohtaja Esko Korkalo
p. 0400 404087, esko.korkalo@teliasonera.com