PohjLiipolank13-15AC syksy2012 2

Letkeä Liipola hurmaa monipuolisuudellaan – 6 vinkillä kaupunginosa tutuksi

Lahden Liipola sykkii elämää. Harrastusmahdollisuudet ja palvelut ovat aivan kotikulmilla, mutta halutessaan pääsee myös kiehauttamaan kahvit laavussa metsän keskellä.

Lahden eteläpuolella sijaitsevassa Liipolan kaupunginosassa viihtyy noin 4 500 asukasta. Liipola on erikoinen kaupunginosa, sillä keskellä lähiötä pääsee nauttimaan luonnosta. Arjen melskeestä voi myös piipahtaa kerhohuoneella tai vierailla Lahden suurimmassa eläinkaupassa.

Tutustu Liipolaan 6 vinkin avulla.

1. Matalan kynnyksen seurakuntatalo

Vaikka pakkanen paukkuu ja urut jylisevät, on seurakuntatalossa rauhallista. Takahuoneessa järjestettyyn diakoniavastaanottoon voi kävellä suoraan ovesta sisään kuka tahansa. Ideana on toimia matalan kynnyksen tukipalveluna, eikä vastaanotolla kysytä kuuluuko vierailija kirkkoon vai ei. Joskus puhutaan sydänsuruista, mutta useimmiten ratkotaan taloushuolia. Tarjolla on usein myös ruoka-apua.

Liipolan seurakuntakeskus, Ostoskatu 7

2. Leppoisaa ajanvietettä kerhohuoneella

Liipolan asukastuvan kerhohuone on avoinna aina arkisin 9 ja 14 välillä. Asukastuvalla kahvitellaan, luetaan lehtiä ja jutellaan tuttujen kanssa. Välillä tehdään ompelutöitä tai kuunnellaan luentoa paloturvallisuudesta tai muusta päivän polttavasta teemasta.

Liipolan asukastupa, Pihtikatu 3 E sisäpiha, avoinna ma-pe 9-14

3. Piipahdus erämaahan

Kuuset humisevat ja on vaikea uskoa, että Liipolan kerrostalolähiö on vain kivenheiton päässä. Liipolan laavu siirtää ajatukset lähiöstä erämaahan. Laavulla retkeilee myös paljon tarhalapsia ja koululuokkia. Laavulle pääsee esteettömästi pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa.

Laavu, Jyrkänkadunpää, josta 300 metriä kävelyä laavulle

suhde31 vaaka Liipola

4. Eläinkaupassa sattuu ja tapahtuu

Lahden suurimmassa eläinkaupassa MiniRahulassa on sattunut vuosien varrella kaikenlaista. Jyrsijöitä ja lintuja on joskus päässyt vapaaksi, mutta ne on aina onneksi saatu kiinni. Eläinkaupan arki on tavallisesti kuitenkin melko rauhallista, sillä siellä myydään eniten akvaariokaloja, kuten neontetroja, ja koiranruokaa. Myös verkkokauppa, josta voi ostaa eläinten ruokaa ja muuta pientavaraa, on iso osa eläinkaupan palvelua.

MiniRahula Lahti, Paasi 2

5. Monipuolinen monitoimitalo

Liipolan monitoimitalo Onnissa toimii nimensä mukaisesti monia palveluita, kuten koulu, päiväkoti, kirjasto, kansalaisopisto ja suun terveydenhuolto. Iltapäivisin koululaiset ovat tervetulleita avoimiin askartelu- ja pelikerhoihin. Monitoimitalosta voi myös vuokrata kokoustiloja tai vaikka liikuntasalin, jossa koulun ja päiväkodin lisäksi myös kaupungin asukkaat pääsevät harrastamaan.

Liipolan monitoimitalo Onni, Ostoskatu 3

6. Lempeä lähiöravintola viihdyttää

Liipolan Villiruusu on legendaarinen lähiöravintola. Moni asiakas tulee juoman ääreen vain turisemaan. Pubivisat, biljardi ja pöytätennis pitävät mielen virkeänä. Viikonloppuisin karaoke tarjoaa laulamista ja hyvää tanssimusiikkia ja sunnuntaisin voi kokoontua porukalla bingon ääreen.

Ravintola Villiruusu, Ostoskatu 8-10

Vapaat vuokra-asunnot | Liipola

9

kaksiota

5

kolmiota