Suhde169 Myyrmäki Vantaa aluesivu

Vuokra-asunto Myyrmäestä − paljon tekemistä ja koteja moneen makuun

Länsivantaalainen Myyrmäki on suomalaisen graffititaiteen mekka, jossa autot pestään käsin ja kirjastossa vieraillaan ahkerasti. SATOn Myyrmäen vuokra-asunnot sijaitsevat hyvien palveluiden ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien tuntumassa.

Kehäradan varrella, aivan Helsingin rajan tuntumassa sijaitseva Myyrmäki on asukasluvultaan Vantaan suurin kaupunginosa. Myrtsissä kukkii katutaide, raikuu lasten nauru ja kopisevat skeittilaudan pyörät – kaupunginosa on täynnä elämää.

Tutustu Myyrmäkeen kuuden vinkin avulla.

1. Urheilupuisto tarjoaa liikuntamahdollisuuksia monipuolisesti

Myyrmäen urheilupuisto on urheilu- ja tapahtumapaikkojen keskittymä, johon kuuluvat Energia-areena, kaksi jäähallia, jalkapallostadion, yleisurheilukenttä sekä sisäliikuntahalli kuntosaleineen ja sulkapallo- ja squashkenttineen. Urheilupuisto sijaitsee pääväylien varressa, joten sinne saapuminen on vaivatonta. Jos urheilupuiston penkkiurheilu alkaa tympäistä, niin viikonloppuisin kannattaa laittaa luistimet laukkuun ja suunnata jäähallin yleisöluisteluun.

Myyrmäen urheilupuisto, Raappavuorentie 10

2. Autopesulassa autot pestään käsin

Jos tavoitteena on kiiltävä auto, kannattaa suunnata kauppakeskus Myyrmannin autohalliin ja autopesula Cleanparkiin. Pesulassa ei käytetä koneita, vaan kaikki tehdään käsityönä. Pesuaineena käytetään liuottimen sijaan autoshampoota ja pesu tehdään sienellä ja harjalla, mikä on auton maalipinnalle konepesua hellempää. Pesun ohessa Cleanparkissa onnistuvat myös sisäpesu, penkkien uudistus ja renkaan vaihto. Odotellessa voi käydä vaikka ostoksilla kauppakeskuksessa.

Autopesu Cleanpark, Iskoskuja 3 C

3. Ammattimaista lemmikin hoitoa Länsi-Vantaalla

Länsi-Vantaan eläinklinikalla lemmikit ovat asiantuntijoiden käsittelyssä. Potilaista suurin osa on koiria ja kissoja, mutta myös kaneja ja marsuja on paljon. Klinikalla tehdään lähes kaikki hoitotoimenpiteet lukuunottamatta ortopedisiä leikkauksia. Ilta-ajat ovat suosittuja, mutta yleensä aikoja saa kuitenkin melko nopeasti. Akuutit tapaukset pyritään hoitamaan heti.

Länsi-Vantaan eläinklinikka, Liesikuja 4

suhde31 vaaka Myyrmäki

4. Hyvän mielen kirpputorilta löytyy kaikkea

Jos haluaa halvalla hyvää ja samalla auttaa, kannattaa suunnata Fidan Lähetystorille. Kirpputori on kuin tavaratalo – sieltä löytyy kaikkea. Moni hakee vaatteita, mutta hyllyistä löytyy ajoittain myös arvokkaita antiikkiesineitä. Kaikki tavarat Fidaan tulevat lahjoituksina ja tuotot käytetään Fidan toimintaan, josta suuri osa on kehitysyhteistyötä. Vakiasiakkaat voivat hankkia kanta-asiakaskortin, jolla saa yli 20 euron ostoksista 20 prosentin alennuksen. Välillä Fidassa järjestetään myös teemapäiviä, jolloin on luvassa vielä lisäalennuksia.

Fida Lähetystori, Liesitori 1 (Kauppakeskus Isomyyri, 2. krs)

5. Vilkas kirjasto tarjoaa opastusta vauvasta vaariin

Kaupunginosan sydämessä, Myyrmäkitalossa sijaitsee Myyrmäen kirjasto. Kirjasto on vilkas, sillä vuosittain kirjoja lainataan noin 600 000 kertaa, mikä tarkoittaa, että lainoja tehdään 1 600 kertaa päivässä. Kirjastossa panostetaan monipuoliseen lastenosastoon, sillä lapset ovat kirjaston yksi tärkeimmistä käyttäjäryhmistä. Varttuneemmille tarjotaan opastusta esimerkiksi tiedonhaussa ja tietokoneen käytössä. Myyrmäkeläisten lisäksi kirjastossa vierailee paljon ihmisiä Espoon puolelta sekä läntisen Pohjois-Helsingin alueelta.

Myyrmäen kirjasto, Myyrmäki-talo, Paalutori 3

Suhde31 SATO Vuokra asunnot Vantaa kaupunginosa

6. Graffititaidetta alikulkutunneleissa ja juna-asemalla

Myyrmäki tavoittelee epävirallisen pääkaupungin asemaa Suomen graffitipääkaupunkina. Viime vuosina Myyrmäki-liikkeen johdolla viisi alikulkutunnelia on saanut värikkään ilmeen laillisesti maalatuista graffiteista. Myyrmäen juna-aseman peruskorjauksen yhteydessä koko aseman yleisilme muuttui, sillä juna-asemaan maalattiin Suomen suurin julkiseen tilaan toteutettu katutaideteos.

Myyrmäen alueen alikulkutunnelit

Vapaat vuokra-asunnot | Myyrmäki

9

yksiötä

16

kaksiota

11

kolmiota

7

4 huoneen kotia