6 x tulevaisuuden kaupunkielämää

Keittiö jaetaan naapurin kanssa ja työpaikka muistuttaa kotia. Nämä kuusi trendiä tulevat muuttamaan kaupunkiasumisen tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden asuminen
Talon yhteinen keittiö mahdollista sinkuillekin yhdessä kokkaamisen ja mukavan seuran.

1. Nukutaan yksin, kokataan yhdessä

Miltä kuulostaisi asunto, jossa vain makuu- ja kylpyhuone ovat yksityistä tilaa, mutta keittiö ja kaikki muu yhteistä naapurien kanssa? Tulevaisuudessa tämän kaltaiset monimuotoiset asumisratkaisut tulevat yleistymään kaupunkiasumisen tiivistyessä. Nuorelle sukupolvelle tilojen jakaminen on tosin jo nyt luontaista.

2. Ravintoloista tulee olohuoneita

Kaupungissa asutaan tulevaisuudessa entistä pienemmissä neliöissä, jolloin ihmiset lähtevät yhä useammin ulos tekemään asioita, joita aiemmin tehtiin kotona. Ystäviä ei välttämättä enää kutsutakaan kotiin illalliselle, vaan ravintoloista tulee kaupunkilaisten uusia olohuoneita.

3. Työpaikat muuttuvat kotoisemmiksi

Etätyöskentelyn suosion kasvu muuttaa työpaikkojen toimistojen ulkomuotoa. Ankeat kopit ovat pian historiaa, kun toimistot alkavat muistuttaa yhä enemmän koteja ja kirjastoja. Tulevaisuuden työpaikoilla on paljon viihtyisiä paikkoja kollegoiden kohtaamiselle ja ideoiden jakamiselle, mutta myös hiljaisia tiloja keskittymiseen.

4. Jääkaapit tekevät ruokaostoksia

Ruokakaupassa käynti automatisoituu ja älykeittiöt yleistyvät. Jos suurin osa tuotteista, joita kaupasta ostamme, on viikosta toiseen samoja, miksi mennä ruokakauppaan? Voi olla, että tulevaisuudessa jääkaappi tekeekin kauppatilauksen kotiin puolestasi.

5. Terveyttä voi ostaa

Terveys ja hyvinvointi kiinnostavat ihmisiä entistä enemmän, ja terveydenhuollosta tulee kauppatavaraa. Terveydestä tulee myös valttikortti kaupunkirakentamisessa ja suunnittelussa: rakentamisen eri osa-alueet rakennusmateriaaleista talojen sijoitteluun ovat yhteyksissä ihmisten terveyteen ja ympäristöön.

6. Yksi auto, monta omistajaa

Liikkumiseen kehitetään jatkuvasti uusia ratkaisuja, kun keskusta-asujien määrä kasvaa. Älyautot etsivät tulevaisuudessa puolestasi parkkipaikan ja nopeimman reitin ulos ruuhkan keskeltä. Myös kaupunkipyörät ja yhteiskäytössä olevat autot yleistyvät. Uberin kaltaisia kyytipalveluja kehitetään jatkuvasti lisää.

Lähde: fastcodesign.com 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin