Palvelut tulivat taloon: ”Arki voi olla spontaaniakin!”

Asuminen ei ole enää pelkkää ajanviettoa kodin seinien sisällä – uudenlaisessa kaupunkiasumisessa vuokraan voivat kuulua myös monenlaiset palvelut. SATOn asukkaat pääsevät testaamaan Whim-liikkumissovellusta alennettuun hintaan osana asumisen ja liikkumisen yhteistyökokeilua.

SATOn vuokra-asunnossa Kalasatamassa asuva Mikael Pesonen, 24, on arkiliikkumisen konkari. Hän suuntaa usein Lauttasaaressa sijaitsevalle työpaikalleen kaupunkipyörällä. Herätys, aamutoimet ja kaupunkipyörä alle, jos sää sallii. Liikkumisen täytyy olla mukavaa ja helppoa.

”Teen vuorotyötä ja nappaan kulkuvälineeksi pyörän tai metron vähän säästä riippuen”, Mikael kertoo.

Arjessa hänellä on usein käänteitä, joita ei voi päivän aikana ennakoida – joskus kiireessä täytyy huristaa taksilla tapaamiseen, toisinaan taas kesäiltaa piristää pyöräily kuuman bussimatkan sijaan.

Whimiä säännöllisesti käyttävä Mikael vannoo joustavan liikkumisen nimeen.

”Käytän päivittäin julkisia ja viikonloppuisin mökkireissuilla myös vuokra-autoja. Takseja sitten lähinnä joskus yöllä, kun olen ollut ulkona”, luettelee Mikael, joka hyödyntää kaikkia Whimin sovelluksesta löytyviä liikkumismuotoja arjessaan.

Kodin tunnetta voi syventää erilaisilla kokeiluilla

SATO on käynnistänyt yhdessä liikkumisen palveluja tarjoavan MaaS Global Oy:n kanssa kuuden kuukauden mittaisen kokeilun, jossa liikkuminen ja asuminen yhdistetään ensimmäistä kertaa yhdeksi palvelupaketiksi. SATOn 1 400 asukasta saavat pilotissa alennuksen Whimin kausimaksusta kolmen tilausjakson ajan.

”Haluamme auttaa asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti arjessa, ei pelkästään siellä kotona seinien sisällä. Liikkumisen tuominen osaksi vuokraa voi helpottaa esimerkiksi uuteen kaupunkiin muuttavia tottumaan nopeammin naapurustoonsa, kun palvelut löytyvät ikään kuin samasta paketista”, kertoo SATOn markkinointi- ja viestintäjohtaja Miia Eloranta.

Lokakuun lopussa päättyvään kokeiluun kuuluu 28 SATOn taloa pääkaupunkiseudulla.

Tarkista onko oma kotitalosi mukana Whim-kokeilussa ja miten saat edut käyttöösi (edit 31.3.2023 ei voimassa ) »

Uusia palveluita kehitetään asukkaiden kanssa

Asumisen palveluille on enemmän kysyntää, kun kaupunkiympäristö tiivistyy ja muuttuu sen myötä nopeatempoisemmaksi. Palveluita halutaan nyt yhä helpommin saataville, aina kotiovelle saakka.

Meneillään olevasta asumisen ja liikkumisen kokeilusta kerätään palautetta ja sitä kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa.

SATOn tulevissa palveluissa tarjotaan viihtyisyyttä ja sujuvuutta kaupunkiasumiseen.

”Asumiseen on luontevaa yhdistää jatkossa muitakin palveluita, jotka voivat liittyä esimerkiksi muuttamiseen, päivittäistavaroihin ja erilaisiin arkea helpottaviin palveluihin”, Eloranta kertoo.

Toiveissa hotellimaista vaivattomuutta

Jätkäsaaressa SATOn talossa asuva Minna Arneal osallistui kokeiluun, sillä hänellä on työssään paljon tarvetta liikkua esimerkiksi taksilla. Minna arvostaa palveluissa erityisesti helppoutta ja säästettyä aikaa.

”Siivoamisesta sopiminen on usein vaivalloista, joten olisi hienoa, jos kotitalossa olisi tällainen palvelu valmiina. Jos taas tulee äkkiseltään tarve jollekin asialle, niin aulapalvelu tai muu hotelleista tuttu elementti voisi varmasti toimia myös talossa”, Minna ideoi.

Myös Mikael toivoo näkevänsä tulevaisuudessa laadukkaita ja kestäviä asumisen palveluita, jotka säästävät aikaa ja rahaa.

”Innostun kaikista elämää helpottavista sovelluksista, kuten kauppakassipalveluista. Whimin käyttö arjessa on edullista ja myös ekoteko, kun esimerkiksi omalle autolle ei ole tarvetta”, hän toteaa.

Ota näillä vinkeillä kaupunkiasumisesta kaikki irti

Hyppää kaupunkipyörän selkään

”Arki voi olla aika spontaaniakin, kun ei aina kulje samalla bussivuorolla, vaan lähtee metrolla vaikka vähän pidemmälle ja tulee kaupunkipyörällä takaisin, vinkkaa Mikael.

Luovu omasta autosta

”Hyödynnän Whimin lyhyitä ja edullisia taksimatkoja palavereihin ihan viikoittain, ja olen alkanut pohtia myös auton vuokrausta muihin menoihin, kertoo Minna, joka on jo lahjoittanut oman autonsa kummipojalleen.

Ehdota uusia palveluita kotitaloosi

”Kun asukkaat lainaavat toisilleen esimerkiksi työkaluja tai vinkkaavat ikkunanpesijästä, niin rohkaisemme heitä antamaan palautetta, jos vaikka voisimme tehdä toiminnoista järjestelmällisempää. Kehitämme palveluamme yhä enemmän arjen tarpeita vastaavaksi”, sanoo Miia Eloranta.

---

Mikä ihmeen Whim?

  • Puhelimella toimiva sovellus, joka yhdistää julkisen liikenteen, kaupunkipyörät, taksit ja edulliset vuokra-autot.
  • Eri hintaisia kuukausimaksulla toimivia tilausvaihtoehtoja, joista SATOn ja MaaS Globalin yhteispilottiin osallistuneet saivat käyttöönsä Whim Urban 30 -paketin tai Unlimited-paketin kolmen kuukauden ajaksi alennettuun hintaan.
  • Sovellusta kehittää ja sen omistaa kotimainen MaaS Global Oy.
  • whimapp.com
SATO | Pääkaupunkiseudun vapaat vuokra-asunnot

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin