Graffiti on kuin kotonaan Myyrmäessä

Myyrmäki graffiti

Etelävantaalainen kaupunginosa on suomalaisen graffiti-taiteen mekka. Myyrmäki sijaitsee pääkaupunki Helsingin kyljessä, mutta tavoittelee itse myös epävirallisen pääkaupungin asemaa – kaupunginosa näyttää tähtäävän Suomen graffiti-pääkaupungiksi.

Myyrmäki-liikkeen johdolla alikulkutunneliin on saatu iloista ilmettä laillisesti maalatuista graffiteista. Myyrmäen aseman remontti valmistui 2015. Sen alikulkutunnelissa on Suomen suurin julkiseen rakennukseen toteutettu katutaideteos. MCD x 01600 -nimisen teoksen maalasi viiden viikon aikana kymmenen Multicoloured Dreams -ryhmän taiteilijaa.

Myyrmäki graffiti

Myyrmäessä sijaitseva Vantaan taidemuseo Artsi on erikoistunut graffitiin, katu­taiteeseen ja performanssitaiteeseen. Se on osallistunut yhteisöllisyyden lujittamiseen ottamalla lähiöille leimallisen taidemuodon osaksi kokoelmiaan. 

Artsin kokoelmissa on graffiti-, katutaide- ja performanssiteoksia tekijöinä mm. Trama, Deos, Acton, Boing, Roi Vaara & Beate Linne, Tero Nauha, Hende, Fuse, Salla Ikonen, Tazer ja Parazite.

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin