Tarjotaksemme sinulle sujuvan vierailun sato.fi:ssä, käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden tallentamisen selaimeesi. Voit poistaa evästeet selaimen asetuksista milloin tahansa. Lisätietoja evästeiden käytöstä ja sato.fi:n tietoturvasta löydät täältä »

Teurastamo tarjoaa ruokaa ja kulttuuria

Julkaistu

17.2.2016

Teurastamo Kalasatamassa

Maukasta, puhdasta ja tyylikästä. Seinällä lukee päähuone.

– Se on kabinettimme, missä ennen leikattiin sikojen päät irti. Vegaanin unelma siis, ravintolapäällikkö Sami Salminen sanoo.

Ravintola Kellohalli toimii Sörnäisten tunnelmallisen vanhan teurastamon tiloissa. Lounasaika pitää kokit Rhys Constancen ja Grant Hayashin kiireisenä mutta hyväntuulisena. Keittiön lihapullat vievät kielen mennessään.

Kalasatamassa ollaan persoonallisten palveluiden äärellä. Alueelta löytyy esimerkiksi kaupungin parhaaksi kehuttu arabialainen ruokakauppa Ararat, Chef Wotkinin lihakauppa ja Helsingin ainoa tislaamo, Helsinki Distilling Company, joka jonka drinkkibaarissa pääsee saunomaan vielä vuoden 2016 aikana. Teurastamon alueelta saa myös muun muassa Ho's Foodin dim sumeja, Roslundin lihakaupan legendaarisia hampurilaisia, Lihakonttori Delin italialaisia juustoja ja salameja, B-Smokeryn ribsejä, Tuoretorin kotimaisten pientuottajien herkkuja ja Jädelinon itse tehtyä artesaanijäätelöä.

Teurastamon piha tarjoaa ympäri vuoden tilan erilaisille tapahtumille. Festarikesän aloittaa Sideways-festivaali ja läpi kesän alue tarjoaa puitteet erilaisille katuruokatapahtumille ja tuottajatoreille, joissa pientuottajat pääsevät tarjoamaan omia tuotteitaan suoraan asiakkaille.

Kellohalli Kalasatamassa