Viihtyisitkö kelluvassa opiskelijatalossa?

Opiskelijakämppä keskellä keskustaa, aaltojen loisketta kuunnellen ja kattoterassilla köllötellen? Kyllä, Kööpenhaminassa tämä on mahdollista. Mistä oikein on kyse?

 

1. Edullista asumista luksussijainnilla

Tanskalainen arkkitehti Bjarke Ingels suunnitteli opiskelijoille konteista kelluvan Urban Rigger-nimisen asumiskompleksin Kööpenhaminan keskustaan. Kööpenhamina on yksi maailman kalleimmista kaupungeista, ja harvalla opiskelijalla on varaa asua sen keskustassa, mutta Urban Rigger on suunniteltu opiskelijan rahapussia silmällä pitäen. Asuminen kelluvassa 23–27 neliön kokoisessa konttiasunnossa maksaa vain 600 euroa kuussa.

2. Kaukana melusta

Urban Riggerin sijainti on siitä loistava, että siinä asuvat opiskelijat saavat asua keskeisellä paikalla ilman keskusta-asumisen haittoja. Opiskeluun on helppo keskittyä, kun kaupungin melu ei häiritse. Saasteiden sijaan talon asukkaat saavat hengittää raikasta meri-ilmaa.

3. Kattoterassi merimaisemalla

Mikä olisikaan mukavampi tapa lukea tenttiin kauniina kesäpäivänä kuin talon omalla kattoterassilla aurinkotuolissa köllötellen. Urban Rigger koostuu yhdeksästä kontista, joista ylimpien konttien katoilla on jokaisella oma funktionsa – yhden katolta löytyy terassi, toisella on viherkatto ja kolmannen kontin katto on vuorattu aurinkopaneeleilla.

4. Ekologista asumista

Urban Rigger on jokaiselle ympäristöä kunnioittavalle ihanteellinen asuinpaikka. Vanhat satamakontit ovat seilanneet ainakin 50 kertaa maailman ympäri ennen kuin ne otettiin asuinkäyttöön. Asuinkompleksi toimii uusiutuvalla aurinkosähköllä, joka kerätään aurinkopaneelien avulla.

5. Uimaan omalta terassilta

Miltä kuulostaisi aloittaa päivä vilvoittavalla pulahduksella meriveteen omalta terassilta? Uimaportaiden lisäksi Urban Riggeristä löytyy grillailupaikka hulppealla merinäköalalla ja oma kanoottiparkki. Mitä muuta voisi enää toivoa?

Lähteet:

https://www.dezeen.com

http://www.dailymail.co.uk

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin