Kirsi Alm-Siira: "Lainaan naapurilta niin autoa kuin samppanjaa"

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira tekee arkitunnustuksensa.

Aamulla aina...

...torkutan puhelinta minuuttitolkulla. Tapa ärsyttää varsinkin miestäni, jonka unirauhaa joka-aamuinen piipittely häiritsee. Välillä olen "torkkulakossa", mutta se ei kestä muutamaa päivää pidempään.

 

Sisustajana olen...

...kuin Sulo Vilen: ostan, jos halvalla saan. Lähes kaikki kotimme huonekalut on ostettu käytettynä huutokaupoista ja kirppareilta tai haalittu vanhempieni nurkista. Kämppämme on rakennettu 1800-luvun lopussa, joten senkin vuoksi olen hankkinut enimmäkseen vanhoja esineitä. Tällä hetkellä minulla on menossa patsasvaihe kiihtyvällä tahdilla.

 

Lempipaikkani kotona...

…on vanhemman tyttöni Stellan huoneeseen rakennettu parvi. Ymmärrän hyvin, miksi lapset tykkäävät nukkua korkealla; fiilis on vähän kuin omassa majassa. Usein nukahdankin parvelle tytön viereen, kun luen hänelle ääneen Harry Pottereita.

 

Jääkaapistani löytyy aina...

…silliä. Sipulisilliä, sinappisilliä, tomaattisilliä, juhlasilliä. Kaikki käy, kunhan se on silliä. Ilokseni olen huomannut, että silli maistuu lapsillenikin. Varsinkin 4-vuotias Patricia-tyttäreni näyttää nauttivan samanlaisista ruoista kuin minä.

 

Minua ilahduttaa...

…se, että ympärilläni on fiksuja, välittäviä ja hauskoja ihmisiä. Näitä huippuyksilöitä löytyy niin työpaikalta kuin suvustani. Olen iloinen myös siitä, että moni lapsuuden ystävä on ystäväni edelleen.

 

Tänään minua ärsytti...

…oma sähläilyni. Ajattelin eilen illalla taas sataa asiaa samalla, kun parkkeerasin autoa kotimme lähelle. Aamulla en muistanut, mihin olin sen jättänyt. Olen muka kiireinen, mutta taas meni parikymmentä minuuttia kävellessäni kortteleita ympäri autoa etsimässä.

 

Naapurini...

…auttavat hädän hetkellä. Naapurista on irronnut lainaan milloin autoa, milloin lahjaksi vietävää samppanjaa. Talossamme asuu paljon lapsiperheitä, joten tyttärillenikin löytyy aina tarvittaessa leikkiseuraa.

 

Illalla aion...

…siivota vessan muiden nukkuessa. Olen monessa asiassa kuin ellunkana, mutta vessan puhtaudesta ja kirjahyllyn järjestyksestä en tingi. Olen kuulut kauhutarinoita pumpulipuikoilla vessanpyttyä hankaavasta pirttihirmusta – ja olen itse juuuri sellainen.

 

En ole koskaan..

…lakannut pitämästä Poria kotikaupunkinani. Vaikken ole asunut siellä yli 15 vuoteen, tunnen itseni hyvin satakuntalaiseksi. Porilaisuus kuuluu edelleen puheessani, enkä ole ikinä pyrkinyt murteestani eroon.

 

Kirsi Alm-Siira, 42, on MTV:n uutisankkuri, joka nähdään myös loppiasen jälkeen uudistuvassa Huomenta Suomessa. Kirsi on naimisissa Kalle Siiran kanssa, ja heillä on kaksi tytärtä.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin