Koti kattojen yllä?

Naapurissamme Tukholmassa väestö kasvaa niin hurjaa tahtia, että kaupungista loppuu pian tila kesken. Onneksi katuja voi rakentaa myös kattojen ylle.

Lisää tilaa yläilmoista

Saarien päälle rakennetussa Tukholmassa ei ole pinta-alaa loputtomiin. Arkkitehti Anders Berensson ratkaisi ongelman suunnittelemalla kantakaupunkiin kuvitteellisen korttelin, jossa voi kulkea katolta katolle kävelykatuja pitkin.

Kaupunki kuuluu kaikille

Kaupungin keskusta kuuluu Berenssonin mukaan kaikille, ei vain siellä asuville. Jos keskustaan rakennetaan jotain uutta, siitä saavat nauttia kaikki tukholmalaiset. Siksi korttelin kattopuutarhat ja korkeuksissa kulkevat vehreät kävelykadut ovat kaikille avoimia.

Enemmän valoa

Tavanomainen kerrostalokortteli blokkaa paljon auringonvaloa, josta on muutenkin tällä pallonpuoliskolla puutetta. Tässä korttelissa valon määrä maksimoidaan rakentamalla talot eri korkuisiksi.

Hukkatilan hyödyntäminen

Suunnitelman mukaan uudenlainen kerrostalokortteli rakennettaisiin Tukholman päärautatieasemalle vievän rautatien päälle. Eli aivan huippusijainnille kantakaupunkiin, jota ei ole aiemmin ymmärretty hyödyntää.

Uusi näköalapaikka

Jos suunnitelma toteutuu, kaupunkilaiset saavat mahdollisuuden ihailla Tukholman kaupunkikuvaa korkeuksista käsin aivan uudesta näkökulmasta.

Lähde: www.fastcoexist.com

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin