Koti pyörien päällä

Julkaistu

02/16/2017

Kirjoittaja

Jenni Uusilehto

Kuvat

livingbiginatinyhouse.com

Uusiseelantilainen pariskunta rakensi eläkepäiviään varten kodin, jonka voi ottaa mukaan minne vain. Lue, miksi ihastuimme ideaan.
1. Kohti unelmia

Moni haaveilee eläkkeellä toteuttavansa unelmiaan ja elävänsä juuri niin kuin huvittaa. Jotkut haaveilevat suurista neliöstä, kun taas juuri omaisuudesta luopuminen tekee toiset onnelliseksi. Uusiseelantilainen pariskunta myi suuren maatilansa pojalleen ja rakensi tilalle uniikin pyörillä kulkevan minikodin. Nyt he ovat vapaita kulkemaan minne tahansa ja pitämään hauskaa – ensimmäisenä olisi tarkoitus opetella surffaamaan.

2. Reissaajan unelmakoti

Ei enää huolta tyhjilleen jääneestä kodista tai harmia pystyyn kuolleista kasveista kotiin palatessa. Myös tavaroiden pakkaamisen voi kokonaan unohtaa. Mukana kulkeva koti on liikkuvan ihmisen unelma.

3. Keskity olennaiseen

Turhan tavaran karsiminen ja oma elinympäristön yksinkertaistaminen auttaa keskittymään niihin asioihin, mitkä omassa elämässä todella merkitsevät. Tämä pari halusi keskittyä eläkepäivillä toisiinsa, perheeseensä, matkustamiseen ja uusiin kokemuksiin.

4. Nerokkaita ratkaisuja

Vain 2,5 metriä leveä ja 7,2 metriä pitkässä kodissa on kaikki, mitä kaksi ihmistä voi tarvita. Paljon matkustanut pari ymmärsi, miten vähällä tavaralla ihminen todella pärjää. Vaikka kodin neliöt pienenivät roimasti, heidän ei silti tarvinnut luopua mistään tärkeästä. Hyvän suunnittelun ansiosta uuden kodin keittiössä on jopa enemmän toiminnallisuuksia kuin pariskunnan aikaisemmassa kodissa.

5. Pientä ja kodikasta

Pienissä neliössä kodikkuus on usein huipussaan, niin myös tässä kodissa. Yläkerran pesämäinen makuusoppi suorastaan kutsuu suloisille unille.

Kurkkaa video pyörillä kulkevasta kodista täältä