Laura Närhi: "Aikaiset herätykset ja aamukahvi ovat minulle uutta"

 

Laulaja Laura Närhi tekee arkitunnustuksensa.

 

Aamulla aina...

...juon ensimmäiseksi kaksi lasia vettä. Ilman sitä tuntuu, että kropassa ei lähde mikään liikkeelle. Sen jälkeen syön kunnon aamupalan ja juon kahvia. Aikaisemmin en juonut aamukahvia, mutta lapsen ja aikaisempien aamuheräämisten myötä tarvitsen kahvini jo aamulla.

Sisustajana olen...

...sisustan asunnon iän ja tunnelman mukaan. Tällä hetkellä asun rintamamiestalossa, jossa olen halunnut kunnioittaa talon ikää vanhoilla huonekaluilla ja 50-luvun henkisillä esineillä. Löysin rintamamiestalon myötä tapetit, joita meillä on 50-luvun tyyliin vaaleansinisinä sekä pastellin ja harmaan sävyissä. Olen yhdistänyt vanhaan myös moderneja elementtejä.

Lempipaikka kotona...

...on olohuoneen sohva, jossa television katsomisen lisäksi luen ja teen käsitöitä. Koulussa en saanut varmaan yhtään sukkaparia valmiiksi, mutta aikuisiällä tuli tunne, että olisi kiva osata neuloa.

Tänään minua ärsytti...

...aikainen herääminen ärsytti siinä hetkessä, mutta muuten minulla on ollut lapsen kanssa rauhallinen kotipäivä. En ole vuosiin tehnyt normaalia päivätyötä, joten puoli seitsemältä herääminen tuntuu aikaiselta. Ennen lapsen syntymistä heräsin kahdeksan–yhdeksän aikoihin.

Koulussa en saanut varmaan yhtään sukkaparia valmiiksi, mutta aikuisiällä tuli tunne, että olisi kiva osata neuloa.

Minua ilahduttaa...

...monikin asia. Olen saanut syksyllä ilmestyvää levyäni pikkuhiljaa valmiiksi. Kun studiossa joku asia loksahtaa paikalleen pitkän pohdinnan jälkeen, se ilahduttaa. Musiikkini on hieman rauhallisempaa ja maalailevampaa kuin aikaisemmin. Ilahdun myös aina, kun tulen studiolta Porvooseen ja näen sillan yli vanhan kaupungin ja kodin.

En ole koskaan..

...kävin tänään lapsen kanssa uimahallissa ja tajusin, että en ole koskaan hypännyt veteen pää edellä. Ehkä opettelen sen näin aikuisiällä niin kuin opettelin vasta kolmekymppisenä ajamaan autoakin.

Naapurini ovat..

...lähinaapurini ovat mukavia eläkeläisiä, joilta saan hyviä puutarhanhoitovinkkejä. Juttelen täällä naapureiden kanssa enemmän kuin kerrostalossa. On ollut kiva luoda ja olla osana yhteisöä.

Illalla aion..

...isäni tulee tänään syömään, joten ajattelin tehdä illalliseksi lihapullia ja perunamuusia. Muuten olemme kotona ja neulon villasukkia sukulaiselle häälahjaksi.

 

Laura Närhi, 39, asuu puolisonsa ja kaksivuotiaan tyttärensä kanssa porvoolaisessa rintamamiestalossa. Hän valmistelee kolmatta sooloalbumiaan. Viimeisin sinkku tulevalta albumista on Olet mulle se -kappale.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin