Miniasunto kaikilla mukavuuksilla

Julkaistu

02/02/2017

Kirjoittaja

Jenni Uusilehto

Kuvat

nARCHITECTS

New Yorkin Manhattanille rakennettiin kerrostalo, jossa on pelkästään alle 30 neliön mikroasuntoja. Pienissä neliöissä ei tarvitse kuitenkaan tinkiä asuinmukavuudesta – päinvastoin.
1. Isompi kuin luulisi

Alle 30 neliön mikroasunnoista koostuva Carmel Place -talo sijaitsee huippusijainnilla keskellä Manhattania. Vaikka talon asuntojen vuokrat ovat kaupungin tapaan hintavat, vastineeksi saa tavanomaista newyorkilaiskotia enemmän: nerokkaalla suunnittelulla pieniin neliöihin on saatu mahdutettua reilusti isomman asunnon toiminnallisuus.

2. Muuntuvat sisustusratkaisut

Uniikit sisustusratkaisut tekevät mikroasunnoista käyttötarpeen mukaan muunneltavia. Olohuone muuntuu kädenkäänteessä makuuhuoneeksi levitettävän sohvan ansiosta, ja taitettava pöytä tuo keittiöön lisätilaa. Lukuisat kiinteät säilytysratkaisut takaavat, että jokaisella kodin tavaralla on paikkansa asunnossa.

3. Valoa ja avaruutta

Mikroasunnot tuntuvat paljon suuremmilta kuin ne ovatkaan, sillä suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asunnon tilavuuteen. Lattiasta kattoon ulottuva ikkuna sekä vaaleat seinäpinnat takaavat asunnolle maksimaalinen valonmäärän. Lisätilan tuntua tuo myös ranskalainen parveke.

4. Yhteisöllistä asumista

Kun asunto on pieni, asumisen ei tarvitse rajautua sen seinien sisäpuolelle. Talosta löytyykin oma kuntokeskus, asukkaiden yhteinen olohuone, yhteisöllinen kattoterassi grillausmahdollisuuksineen sekä pieni puutarha.

5. Ripaus luksusta

Halutessaan Carmel Place -talon asukkaat voivat asua kuin hotellissa ja jättää lisämaksusta esimerkiksi asuntonsa siivouksen, pyykkäyksen tai kaupassa käynnin aulapalvelun huoleksi.

 

Lähteet: