Sanna Stellan: ”Aamulla haluan kismitellä, venyä ja paukkua.”

Julkaistu

09/20/2016

Kirjoittaja

Eeva Lauronen

Näyttelijä-juontaja Sanna Stellan tekee arkitunnustuksensa.
Aamulla aina…

...tarvitsen aikaa herätä. Minun täytyy saada rauhassa kismitellä, venyä ja paukkua. Tämä on välillä vaikeaa, kun kotona on pieniä lapsia, kissa ja koira. Koko päivä on pilalla, jos herään väkivaltaisesti vaikkapa siihen, että joku kaataa Legot päälle.

Jääkaapistani löytyy aina…

...sitruunaa ja juustoa – sekä huomattava määrä hieman kuivahtaneita juustonjämiä. Aloitan aamuni sitruunavedellä ja käytän sitruunaa muutenkin paljon esimerkiksi hunaja-sitruuna -inkivääriteessä ja ruoanlaitossa. Kuivahtaneita juustoja koetan raastaa vaikka munakkaaseen, sillä vihaan ruoan pois heittämistä.

Lempipaikkani kotona…

...on kuningattaren tuoli olohuoneessa. Tämä kirpputorilta aikoinaan löytynyt valkoinen, vakosamettinen nojatuoli sai nimensä vuosia sitten, sillä se on lempipaikkani. Siinä on täydellistä istua iltasella jalat takan reunalla ja juoda teetä. Tuoli on aika iso, pehmeän elegantti, ja siinä on tukevat käsinojat. Teen tuolissa usein töitä ja lösähdän illalla mieluiten siihen, kun saan lapset nukkumaan.

En ole koskaan…

...juonut kahvia. En tykkää sen mausta. Kahvin haju on kyllä ihana, rakastan sitä. Kaikki muut paheet minulla onkin, joten voin hyvin olla ilman kahvia. Kerran Costa Ricassa tosin join jäisen frappucinon, joka maistui hyvälle.

Kiireessä…

...alan hössöttää ja hösätä. Paineen alla toimin kuitenkin viileän terävänä. Hankkiudun usein liriin ja kiireeseen, koska tykkään siitä. Paine on polttoainetta. Saan yllättävän paljon aikaan viime hetkellä, vaikka käytän paljon aikaa ikkunasta ulos tuijotellen.

Minua ilahduttaa…

...omaperäinen, yllättävä ajattelu. Se, ettei heti sano sitä ekana tai tokana mieleen tullutta asiaa, vaan vasta sen kolmannen. Myös hyvä ruoka, lapset ja eläimet tuovat iloa elämään. Meillä kotona on koiran- ja kissanpennut, joiden touhuja on ihana seurata.

”Meillä on yhteisiä juhlia ja vietämme aikaa naapuruston kanssa, vaikka kaikilla on pienet lapset, työt ja harrastukset.”

Naapurini…

...ovat ystäviäni. Olemme asuneet kodissamme kolme ja puoli vuotta, ja täällä on ihana meininki. Meillä on yhteisiä juhlia ja vietämme aikaa naapuruston kanssa, vaikka kaikilla on pienet lapset, työt ja harrastukset. Voin jättää lapset naapurille hetkeksi hoitoon, jos käyn kaupassa, ja lapset tulevat toistensa luo leikkimään. Se on mahtavaa. Vaihtelemme naapureiden kanssa myös ruokia keskenämme.

Sisustajana olen…

...keräilijä. Käyn paljon kirpputoreilla, ja kotimme tavarat ovat löydettyjä tai haalittuja. Haluan, että kodin tavaroilla on jokin merkitys enkä halua ostaa kotia kerralla täyteen. Meillä on esimerkiksi ruma keittiönpöytä, koska en ole vielä löytänyt täydellistä. Haluan tietenkin, että koti on kaunis, sillä olen esteetikko henkeen ja vereen.

Tänään minua ärsytti…

...kun koiran kaulapanta oli hukassa. Se löytyi lopulta pyykkikasasta. Meillä tavarat ovat aina hukassa, ja se ajaa minut hulluuden partaalle.

Illalla aion…

...mennä aikaisin nukkumaan. Olen nyt hetkellisesti mennyt pois Facebookista, mikä helpottaa nukkumaan ehtimistä. Se on tuntunut kivalta, mutta ei vähennä aamukismittelyn tarvetta. 

Näyttelijä–juontaja Sanna Stellan, 42, asuu miehensä, kolmen lapsensa sekä koiran- ja kissanpentunsa kanssa sekasortoisessa taloudessa Helsingissä.