Unelmien viherkaupunki x 5

Brittiläinen arkkitehtitoimisto suunnitteli uniikin viherkaupungin, jossa asuinmukavuus on huipussaan. Lue, miksi kaupungissa olisi niin mahtava asua.

1. Kaikki on lähellä

Tässä kaupungissa on vaikea eksyä, sillä sen asemakaava on rakennettu ympyrän muotoon. Mihinkään ei ole pitkä matka, sillä kaikki palvelut ovat maksimissaan 300 metrin etäisyydellä kotoa.

 

2. Liikkuminen on helppoa

Paikasta toiseen kulkeminen ei voisi sujua vaivattomammin. Joukkoliikenne on suunniteltu niin hyvin, että odotusaika ei ole koskaan viittä minuuttia pidempi. Matkat halkaisijaltaan viiden kilometrin kokoisessa kaupungissa taittuvat myös näppärästi kävellen tai pyörällä.

3. Vihreys etusijalla

Tämän vehreämpää kaupunkia saa hakea. Siitä pitävät huolen lukuisat puistot, viherkatot ja -parvekkeet. Ulkoisten seikkojen lisäksi kaupunki on myös arvoiltaan vihreä – 40 prosenttia sen energiantuotannosta tuotetaan tuulivoimalla.

 

4. Huipputason turvallisuus

Tässä kaupungissa voi tuntea olevansa turvassa. Kaupunkisuunnittelussa on otettu huomioon erilaiset kaupunkeja uhkaavat katastrofit, ja esimerkiksi tulvat on pyritty kokonaan ennaltaehkäisemään.

 

5. Maksimaalinen asuinmukavuus

Kaupunki on suunniteltu asukkaille mahdollisimman viihtyisäksi minimoimalla melusaaste ja takaamalla paras mahdollinen ilmanlaatu rajoittamalla yksityisautoilua kaupungin ydinkeskustassa. Valon määrä on maksimoitu sijoittamalla korkeimmat rakennukset kaupungin pohjoispuolelle, jotta ne eivät loisi varjoja kaupungin ylle.

Lähde: www.designboom.com

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin