Ville Haapasalo: ”Kotonamme ei ole yhtään matkamuistoa reissuiltani”

Näyttelijä Ville Haapasalo tekee arkitunnustuksensa.

Jääkaapistani löytyy aina..

...kermaa, useita juustoja sekä sinappeja, joissa on kaikissa erilainen tulisuusaste. Lisäksi jääkaapissa on aina maitoa, ranskankermaa, voita, sitruunaa ja limeä. Haluan, että minulla on aina valmiina perusainekset, joista voi kokata kunnon ruuan. Toivoisinkin, että meillä olisi kotona tavallisen jääkaapin sijasta jättimäinen kylmiö.

Perheelleni kokkaan..

...sitä, mitä kaupassa käydessä tekee mieli. Jos himoitsen munakoisia, kokkaan siitä. Meillä syödään kaikenlaista ruokaa, mutta eniten kokkaan georgialaisessa keittiössä tunnettua lobiota, eli tomaatti-papupataa, johon tulee lisäksi saksanpähkinää, juustoa ja vähän mitä jääkaapista sattuu löytymään. Lisäksi leivon georgialaisia juustoleipiä, joita meillä syödään niin paljon kuin jaksan tehdä. Niissä on aikamoinen pyöritteleminen.

Ruuasta on tullut minulle iän myötä tärkeämpää: ajattelen sitä noin neljäsosan valveillaoloajastani.

Lempipaikkani kotona..

...on keittiön lisäksi sohva. Olen television suurkuluttaja. Makaan sohvalla, ja telkkari on aina päällä, vaikka en juuri koskaan katso sieltä mitään. Tarvitsen television taustahälyä, jotta voin miettiä asioita. Joskus se saattaa pauhata koko yön, ja katson vaikka ostostelevisiosta, jos minulla on aikaa.

Sisustajana olen..

...en oikein minkäänlainen. Meillä muut vastaavat sisustuksesta, joka on kai aika pelkistetty. Moni luulee, että meillä olisi paljon matkoiltani tuomia muistoesineitä, mutta en koskaan osta reissuiltani tuliaisia. Kahdenkymmenen vuoden ajalta esineitä olisi niin paljon, että niitä varten pitäisi olla oma huone.

Kotona on työstäni esillä vain Kultainen Venla -patsas ja kirjahyllyssä neljä kirjoittamaani kirjaa.

Minua ilahduttaa..

...työtilanteeni Venäjällä, joka kolmen vuoden laman jälkeen on taas piristymään päin. Venäjän valtion johto pyysi minua amurintiikereiden viralliseksi suojelijaksi, ja saan maasta oman nimikkopennun. On hienoa, että Venäjällä on alettu miettiä edes jollain tasolla eläinten oikeuksia.

Minua ärsyttää..

...rasisimi, ja se, että sitä on alettu länsimaissa hyväksymään. Pistää vihaksi, kun muualta tulleita tai heidän kulttuuriaan aletaan perusteetta arvostelemaan vain etnisen syntyperän vuoksi.

Naapurini on..

...asumme pienkerrostalossa, jossa suurin osa asukkaista on kaltaisiamme lapsiperheitä. Naapurimme ovat arvomaailmaltaan hyvin samanlaisia. Myös arkiymmärrys on samanlainen kuin minulla. Ovet saavat olla auki, ja lapset kiertelivät pienempinä kyselemässä, mistä asunnosta saisi parasta illallista. Jos saunaolut on loppu, kellarista voi huoletta lainata naapurin oluet ja ostaa tilalle seuraavana päivänä uudet. Porukka on rentoa, eikä kukaan nipota.

Illalla aion..

...tavata pitkästä aikaa ystäviäni lasillisen ja hyvän ruuan äärellä. Välillä olen kiireinen ja mietin, että onko minulla ystäviä  jäljellä enää ollenkaan. Kun tapaan heitä, laitan musiikin hiljemmalle ja keskityn juttelemaan.

Maailmassa on aivan liian vähän aikaa hyville keskusteluille.

Ville Haapasalo, 45, on näyttelijä ja juontaja, joka on tehnyt pitkän uran viihdyttäjänä Venäjällä. Asuu Helsingissä näyttelijävaimonsa ja kahden kouluikäisen lapsen kanssa. Haapasalon georgialainen Purpur-ravintola uudisti juuri ruokalistansa. 

Etsitkö kotia matkamuistoillesi? Tutusta SATOn vuokra-asuntoihin »

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin