7 vinkkiä rentojen pikkujoulujen järjestämiseen

Pikkujoulut eivät vaadi päivien valmisteluja. Muutamalla koristelukikalla ja herkullisten naposteltavien avulla loihdit juhlatunnelman alta aikayksikön!

Pikkujoulut ovat ihana syy kerätä ystävät yhteen ja nauttia jouluisia herkkuja vatsan täydeltä. Juhlien järjestäminen sujuu sukkelaan, kun otat ystävät avuksi ja laitat joululaulut taustalle soimaan. Jammaillessa koristeet löytävät äkkiä paikkansa ja yhteishenki on taattu.

Näin järjestät onnistuneet pikkujoulut:

 1. Pieni yksiö tai kaksio voi tuntua ahtaalta, kun ystäväpiiri on laaja. Avara ja viihtyisä asukastila on mainio vaihtoehto juhlapaikaksi. Muistathan varata tilan käyttöösi hyvissä ajoin, sillä joulukuussa yhdellä jos toisella naapurilla on sille käyttöä.
   
 2. Joulun taianomainen tunnelma syntyy näppärästi perinteisillä joulukoristeilla. Kauniisti kiiltelevät joulupallot, tuuheat punokset ja vehreät havunoksat muuntavat tilan aidoksi joulumaaksi. Sähkökynttilöiden vieno loiste luo hämyisän valaistuksen koko huoneeseen. Mikäli kaipaat modernimpaan otetta, keskity yhden väriteeman ympärille ja luo kerhotilaan hopeanhohtoista tyylikkyyttä tai kauniin valkoista klassisuutta.
   
 3. Nyyttikestit ovat oiva tapa jakaa järjestämisvastuuta osallistujien kesken. Juttele vieraiden kanssa etukäteen, mitä kukin aikoo tuoda mukanaan, niin pöytään ei ilmesty pelkästään glögiä.
   
 4. Yksinkertaiset reseptit luovat huikeita makuelämyksiä vähällä vaivalla. Kääräise taateleiden ympärille ilmakuivattua kinkkua ja pursota ruisnappien päälle kaunis tuorejuustoruusuke. Itse paahdetut mantelit, juustolautanen ja konvehtilajitelma toimivat takuuvarmasti. Kaupan valmistaikinat säästävät aikaa, jolloin joulutortut ja pasteijat syntyvät käden käänteessä. Korvaa perinteinen luumuhillo sitruunaisella rahkasilmällä ja täytä pasteijat kermaisella vuohenjuustolla. Kaikkea ei myöskään tarvitse leipoa itse, sillä kaupan stollenit ja jouluhalot vievät kielen mennessään.
   

   
 5. Viiman keskeltä saapuneet vieraat arvostavat lämmintä kurkunkostuketta. Tuunaa kaupan valmisglögi mieleiseksesi jouluisten mausteiden avulla. Pomeranssinkuoren pirteys, vaniljan hempeys ja kanelin pehmeys laittavat makunystyrät hyrräämään. Kaupan päälle saat jouluisen tuoksun juhlatilaan.
   
 6. Kukapa ei ilahtuisi joululahjoista? Antamisen ja saamisen riemu ei katso ikää, kun jokainen vieras sujauttaa säkkiin pienen lahjan ja saa vastineeksi jonkun toisen tuoman paketin.
   
 7. Viimeisenä ohjelmanumerona vieraita voi pyytää auttamaan siivousurakassa. Kun jokainen kantaa kortensa kekoon, loppusiivous sujuu hujauksessa ja asukastila jää putipuhtaana odottamaan seuraavia juhlijoita. Iltakymmeneltä on aika hipsiä jatkopaikalle, jotta naapurit saavat yörauhan.

SATO toivottaa asukkailleen nautinnollisia pikkujouluja!


Löydä uusi kodikas vuokrakotisi tästä!

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin