Asukas kaiken keskiössä

Julkaistu

30.3.2017

Kirjoittaja

Jenni Uusitalo

Kuvat

Antti Vettenranta

SATO panostaa nyt entistä parempaan asiakaspalveluun. Sen sydämenä sykkii Asiakas ensin -ajatus: asukkaat pidetään ajan tasalla, ja asiat hoituvat entistä sujuvammin.

 

Miten SATO uudistaa asiakaspalveluaan?

SATO haluaa tarjota asiakkaalle entistä parempaa, henkilökohtaisempaa ja läheisempää palvelua. Kuuntelemme jatkossa tarkalla korvalla asiakkaan toiveita, ja otamme hänet mukaan palvelun kehittämiseen Pulssi-asukaspaneelin avulla. Pähkinänkuoreen kiteytettynä: uudistetussa asiakaspalvelussa tärkeintä on huolehtia siitä, että asiakkaan koti tuntuu kodilta, ja että asunnossa on kaikki, mitä asiakas kodiltaan kaipaa. Niin nyt kuin tulevaisuudessa.

 

Mitä uudistus tarkoittaa käytännössä?

SATOn asiakaspalvelulla on eri kanavissa noin 15 000 asiakaskohtaamista kuukaudessa, ja aivan jokainen kohtaaminen, niin iso kuin pieni, on meille tärkeä. Aiemmin asiakaspalvelu, vuokranmaksuneuvonta ja kiinteistöassistentit työskentelivät eri puolilla SATOtaloa, mutta nykyään kaikki päivittäisessä asiakaspalvelussa toimivat työskentelevät samassa organisaatiossa ja työtilassa. Nämä asiantuntijatiimit palvelevat samaa asiakasta, mutta eri tilanteessa. Yhdessä työskentely nopeuttaa tiedon vaihtoa ja asiakkaan palvelua. Haluamme jatkossa ennakoida entistä valppaammin myös nykyisten asukkaiden uudet asumistoiveet: näin osaamme reagoida uusin elämäntilanteisiin ketterämmin. Keväällä käyttöön otettava monikanavainen järjestelmä tulee sujuvoittamaan palvelua entisestään.

 

Miten uusi asiakaspalvelujärjestelmä näkyy asiakkaille?

Uusi järjestelmä sujuvoittaa asiakaspalvelua: se mahdollistaa katkeamattoman palveluketjun, joka parantaa asiakaskokemusta. Konkreettisesti tämä näkyy niin, että asiakkaan tehdessä SATOlle palvelupyynnön, asiakaspalvelu pystyy uuden järjestelmän avulla entistä paremmin seuraamaan, kuka palvelupyyntöä hoitaa ja miten asian hoitaminen etenee.

 

Mitä muita uudistuksia SATO tekee?

SATOn isännöinti siirtyy pääosin takaisin SATOlle. Isännöintipalvelujen ottaminen osaksi omaa tekemistä mahdollistaa sen, että pystymme palvelemaan asiakasta yhä paremmin ja yksilöllisemmin.

 

Miten asiakas otetaan mukaan palvelun kehittämiseen?

Toivotamme kaikki SATOn asukkaat lämpimästi tervetulleiksi uuteen Pulssi-nimiseen asukaspaneeliin, jossa jokainen voi osallistua asumisen ja asuinympäristönsä kehittämiseen. Älypuhelimeen ladattavan Pulssin avulla voimme kysyä asukkaan mielipidettä asumiseen, arkeen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Näin saamme kuuluviin asukkaan äänen – ja tämä ääni on meille tulevaisuudessa yhä tärkeämpi.

 

Juttua varten on haastateltu SATOn asiakaspalvelujohtaja Tiina Karvista.