Elina, Marika ja SATOn ystävänpäivän herkkukori

”Herkkukori tuli juuri ovesta sisään!” Elina Ruusulaakso kertoo puhelimeen. ”Me olemme tosi tyytyväisiä ja iloisia!”

Marikan ja Elinan ystävänpäiväselfie

Elina tarkoittaa me-sanalla itseään ja hyvää ystäväänsä Marikaa – joka on myös hänen naapurinsa. Ystävät näkevät lähes päivittäin ja viettävät toistensa luona aikaa. Lapset leikkivät keskenään ja äidit juttelevat tai tekevät vaikka pitsaa tai pannaria. Usein he käyvät toistensa luona syömässä.

”Marika on juuri sellainen ystävä, jota olen etsinyt”, Elina sanoo.

Vielä kuukausi sitten Elina ja Marika eivät kuitenkaan tunteneet toisiaan. Elina oli muuttanut Turusta Tampereelle SATOn vuokra-asuntoon vuotta aiemmin, eikä ollut löytänyt uudesta kaupungista itselleen sydänystävää.

Sitten eräänä päivänä kolme viikkoa sitten Elina oli hakemassa lapsia päiväkodista ja kiinnitti bussipysäkillä huomiota tutun näköiseen naiseen. Paljastui että naisen lapset olivat samanikäisiä kuin hänen omansa ja että he olivat naapureita.

Naisen nimi oli Marika.

Elina ehdotti Marikalle, että heidän lapsensa voisivat leikkiä joskus keskenään. Jo muutaman päivän päästä Marika oli poikansa kanssa Elinan oven takana. Sen jälkeen he ovatkin soittaneet toinen toistensa ovikelloa melkein päivittäin.

”Vaikka meillä on 15 vuoden ikäero, meillä on paljon yhteistä”, Elina sanoo. ”Meistä on tullut nopeasti todella läheisiä ystäviä.”

Elina ja Marika aikovat kattaa voittamansa herkkukorin tuotteilla juhlapöydän viikonlopun kunniaksi Marikan kotiin. Juustoja, mansikoita, karkkeja, pähkinöitä, teetä… Elina luettelee korin sisältöä. ”Täällä on vaikka mitä!”

”Kannattaa olla avoimin mielin”, Elina sanoo. ”Naapuristakin voi saada ystävän.”

Hyvän naapurin ABC - lue vinkit »

Tulisiko sinustakin hyvä naapuri? Löydä se oikea vuokra-asunto »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin