Haluatko mukaan kehittämään SATOasumista? Tervetuloa Pulssiin!

SATOn uunituore asukaspaneeli Pulssi haluaa kehittää asukkaille entistä parempaa asumista. Tule mukaan kertomaan, mikä sinulle on tärkeää!

Minkälaisia kotiunelmia SATOn asukkailla on? Mikä mietityttää? Entä kaipaatko muutoksia asumiseesi? Muun muassa tämän kaltaisiin asioihin toivotaan vastauksia, keskustelunavauksia ja ideoita SATOn upouudessa Pulssi-nimisessä asukaspaneelissa.

– Paneelin nimeä mietittiin pitkään ja hartaasti, ja nimi Pulssi kuvaa meistä erinomaisesti yhteisöllisyyttä: sitä, että kuulostelemme, millä pulssilla asukkaamme mihinkin asiaan suhtautuvat, kertoo SATOn analyytikko Ulrika Puustinen.

Asukaspaneeliin pääsee osalliseksi kahdella ehdolla: henkilön tulee olla yli 18-vuotias SATOn asukas ja omistaa älypuhelimen. Pulssi toimii suomen lisäksi myös englanniksi. Aktivoiduttuaan paneelin sen jäsenille lähetetään noin kerran kuukaudessa 3–8 kysymyksen kysely, jossa osa vastauksista on monivalintaisia, osa avoimia. Jäsenet voivat aina itse vapaasti valita, milloin haluavat paneeliin osallistua ja mihin kyselyihin vastaavat.

– Paneelissa saatetaan käsitellä hyvin erilaisia aiheita: kodin elämää ja asumista, mutta myös tietoa kaupunginosasta, kulttuurista tai sisustamisesta. Parhaat kehitysideat pyritään jatkojalostamaan eteenpäin.

Valtaosaan paneelin kyselyistä vastataan kirjallisesti, mutta ideana on heittää jäsenille myös kuvahaasteita: osallistujia pyydetään ottamaan kännykällään kuva esimerkiksi kodin tärkeimmästä esineestä, yllätyksestä katukuvassa tai kauniista maisemasta. Osa vastauksista jaetaan mahdollisesti myös SATOn some-kanavissa – mutta aina anonyymisti. Paneelin hallinnoinnista vastaa Kopla Helsinki.

– Emme hae paneelilla niinkään yksittäisen asukkaan kantaa, vaan suurempaa kuvaa asioista ja toiveista.

SATOn Pulssissa kaiken a ja o on paneelin helppous: osallistujien älypuhelimeen kilahtaa viesti, kun uusi kysely on saapunut, ja vastaaminen on helppoa millä tahansa mobiililaitteella. Vastaajat myös palkitaan: jokaista kyselyä kohti arvotaan kolme 20 euron suuruista lahjakorttia.

Se, minkä kokoinen jäsenmäärää paneeliin muotoutuu, hahmottuu innostuksen mukaan. Aluksi mukaan toivotaan noin 500 jäsentä, mutta myöhemmin määrä saa jopa tuplaantua. Hyvä uutinen on se, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

– Tavoitteena on, että pitkällä aikavälillä voisimme kehittää asukkaillemme parempaa asumista. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Päivitys 2021: SATO Pulssi oli onnistuneesti käytössä useamman vuoden, mutta päivityshaasteiden myötä siitä luovuttiin.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin