Hyvän tuulen juhlat Nekalassa

Asukastoimikunta järjesti Tampereen Nekalassa viime lauantaina perhetapahtuman Nekalankulma 3 asukkaille. Hellepäivä oli hiukan tuulinen, pöytäliinoja saatiin pidellä kiinni.

– Juhlat onnistuivat hyvin, vaikka ei ehkä väkeä ollut liikkeellä ihan niin paljon kuin odotettiin, asukastoimikunnan puheenjohtaja Mervi Kangas-Salo kertoi.

– Kaikki vieraat sanoivat, että ehdottomasti pitäisi ottaa perinteeksi joka kesä järjestää tämmöinen juhla.

Lapsille ja lapsenmielisille oli ohjelmana ainakin mölkkyä, petanquea ja pussihyppelyä. Tikanheitto oli hitti, siitä lapset todella innostuivat. Ainoa miinuspuoli tapahtumassa oli, että palokunta ei päässytkään paikalle esittelemään kalustoaan. Oli kuulemma ollut metsäpalo jossain päin, piti olla varoilla lähteä. 

Vieraita kolmen tunnin aikana oli kolmisenkymmentä, nuorin vuoden ikäinen ja vanhin ”meiän kaikkien Sirkka-mummu”.

– Hän on varmaan yli 80-vuotias ja asunut Nekalankulma kolmosessa siitä asti, kun talo valmistui vuonna 1970. Sirkka oli innolla mukana leikkimässäkin.

Jokaiselle jotakin

Perhejuhlissa tarjoilut katosivat vauhdilla. Tilaisuuden valokuvaaja oli samanaikaisesti myös grillimestari, joten mainioista herkuista ei ehditty saada kuvatallenteita. Mervi arvioi, että lapset hävittivät nopeimmin sipsit, aikuisille tekivät kauppansa vihreä- ja makaronisalaatit. Makkaraa grillatessa muistettiin kalkkunanakeilla myös kaikki, jotka eivät syöneet sianlihaa.

Juhlissa grillattiin myös vaahtokarkkia jälkkäriksi. Järjestäjät havaitsivat harmillisesti vasta juhlissa, että koska vaahtokarkissa on liivatetta, se ei käy herkuksi vegaaneille ja sianlihaa vältteleville. Kaikkea ei voi aina muistaa.

Mutta kemut olivat hyvät ja mikä tärkeintä, niistä jäi hyvä mieli kahden talon väelle. Seuraavissa grillijuhlissa onkin luvassa taas vähän uutta: Porin Puupoikien mainio grillikatos on tulossa pihaan parin viikon päästä.

– Se ei ehtinyt tähän juhlaan, oli tilattu toukokuun lopulla, mutta toimittajalla oli vähän aikatauluongelmaa. Sieltä on tulossa kaupan päälle erikoispaketti kaikilla herkuilla, parilat ja pannut, loimulaudat ja kaikki. Syystalkoiden yhteydessä viimeistään koekäytetään, Mervi Kangas-Salo arvelee.

Nekalankulma kolmosessa onkin asiat hyvin. Kolme vuotta sitten uusittiin SATOn pihakirppiskisan palkintotonnilla kerhohuone. Yli 50 huoneiston taloyhtiöstä löytyy myös askarteluhuone, johon voi lähtemään näpräämään ja korjaamaan vaikka huonekaluja.

– On meillä monta oman kodin jatketta, pieni kuntosalikin. Ollaan saatu laitettua paikkoja sillä lailla, ettei aina tartte olla omien seinien sisällä, on viihtyvyyttä, Mervi Kangas-Salo kehuu.

TOP3 vinkit pihajuhlan järjestäjälle

  1. Järjestäkää lapsille ohjelmaksi pelejä ja leikkejä. Aikuisillekin tekee hyvää heittäytyä leikkeihin mukaan. Peleissä ja leikeissä tulee olla vetäjä, jotta puuha pysyy järkevänä.
  2. Varatkaa ruokaa mieluummin reilusti vähän yli kuin niin, että se loppuu kesken.
  3. Yrittäkää innostaa järjestelyihin riittävästi väkeä, jotta kaikki työt eivät jää muutaman henkilön varaan ja juhlista saadaan komeammat. Jakakaa tehtävät selvästi.

Vinkkaaja: Mervi Kangas-Salo, Nekalankulma 3 asukastoimikunnan puheenjohtaja

Järjestetäänkö sinunkin talossasi juhlat, talkoot tai muu yhteinen tapahtuma? Kerro meille osoitteessa kotona@sato.fi. Kerrotaan tapahtumasta muillekin!

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin