Isännöitsijä ratkoo asukkaiden huolia

Julkaistu

12.4.2016

Kirjoittaja

Juho Paavola

Realian Jukka Lempinen
Jukka Lempinen kävi Kotitalon treffeillä Heinjoenpolulla Espoossa.

Kipakka tilanne: Pesukoneen päälle pitäisi saada kuivausrumpu, mutta tiukasti mitoitetussa kylpyhuoneessa juuri siihen on istutettu hana. Voikohan sitä siirtää?

Tämänkaltaisissa kysymyksissä Realian tekninen isännöitsijä Jukka Lempinen on mies paikallaan.

– Kiinteistöjen korjauksiin liittyvät asiat kuuluvat minulle. Toinen isännöitsijä vastaa hallinnosta, Lempinen tiivistää oman roolinsa.

Hän on työskennellyt isännöitsijänä seitsemän vuotta, joista viisi viimeistä Realiassa. Kiirettä pitää, sillä Lempisen kontolle kuuluu 53 SATOn kiinteistöä eli noin 2 500 asuntoa Länsi-Vantaalla, Espoossa ja Kirkkonummella.

Suurin osa ajasta kuluu toimistotöihin, kuten puheluihin ja sähköposteihin vastaamiseen. Se on usein ihmisten ongelmien ratkomista ja huoltoliikkeen tilaamista paikalle.

Samalla hän pyrkii käymään yhdessä talossa joka päivä. Vain niin isännöitsijä pysyy kunnolla kärryillä. Isännöitsijän voi tavata myös SATOn Kotitalon treffeillä.

Vuosien varrella Lempinen on huomannut, että ihmisten huolet vaihtelevat. Omatoimiremontoijat kyselevät rakentaista ja rakennusratkaisusta, joskus taas asukasta vaivaa ilmanvaihto, joka on liian kovalla tai liian laiska.

Lempisen kokemuksen mukaan tämän päivän asukkaat osaavat kysyä ja ottaa yhteyttä.

– Mutta jos he ovat aiheuttaneet asunnossa vahinkoa, he harvemmin ottavat omatoimisesti yhteyttä.