Katjan kesäkaupunkikoti on Kalliossa

Julkaistu

29.4.2016

Kirjoittaja

Jouko Vuorela; Antti Vettenranta

Kesäkaupunkikoti-kisan voitti espoolainen Katja Mattila.
Katja Mattila nautti voittokahvit IPI Kulmakuppilassa SATOn tiimin kanssa.

Espoolaisella Koulumestarin koulun välitunnilla on mieletön meininki. Koulunkäyntiavustaja Katja Mattila hyppii, pomppii ja hihkuu riemusta ja kolmasluokkalaiset lapset pomppivat mukana ja kyselevät:

– Mitä on tapahtunut? Mitä on tapahtunut?

Katja on juuri saanut kuulla, että hän on voittanut SATOn Kesäkaupunkikoti-kisan. Hän pääsee kesäkuun alussa asumaan kolmeksi kuukaudeksi valitsemaansa suosikkikohteeseen. Katjan valinta on Helsingin Kallio. Miksi?

– Kallio on aina kiehtonut minua ihan hirveästi. Olen kotoisin Kuusamosta, enkä ole ehtinyt tutustua ihan Helsingin ytimeen, joten tässä olisi tilaisuus, Katja sanoo.

– Mietin, että Kallio on paikka, jossa on kesällä paljon tekemistä ja ihmisiä. Saa vielä tämmöisen kokemuksen elämään, ennen kuin kunnolla aikuistuu.

Ensitöikseen Katja soitti voitosta Joonas Kärkkäiselle, joka myös oli innoissaan. Katja asuu Espoossa ja Joonas Porvoossa, joten Kalliosta tulee nuorten ensimmäinen yhteinen koti. Tilava kaksio sijaitsee Castréninkadulla kuudennessa kerroksessa. Sitä tullaan sisustamaan Katjan toiveiden mukaan.

– Koska oma asuntoni on värikäs ja täynnä retroa, haluaisin kesäkodistani vaaleampaa ja modernimpaa. Silloin se tuntuisi mahdollisimman paljon irtiotolta arjesta.

Katja on jo ehtinyt kysellä Facebookissa tutustumisen arvoisista paikoista Kalliossa. Ensimmäiseksi sinne tuli vinkkejä puistoista ja baareista. Tutuksi on jo tullut IPI Kulmakuppila, johon Katja tuli SATOn Kotona-lehden haastatteluun ja kuvauksiin.

Energinen Katja on jo ehtinyt perustaa blogin, jossa hän kertoo fiiliksistään ihan päivittäin muuton jälkeen. Katja Kalliossa -blogia voi seurata SATOn Kotona.fi-sivustolta.

Mahtaakohan Katja käydä välillä vaikka brunssilla Kallion naapurissa Teurastamolla, jossa Kalasataman SATOkotien asukkaatkin piipahtelevat?