Kesäkaupunkikoti: Katja lähti Kalliosta, mutta Kallio ei Katjasta

Katja Mattila lähti Kallion kesäkaupunkikodistaan haikeissa tunnelmissa elokuun lopussa.

On maanantai, elokuun 29. päivä, ja kello lähestyy viittä iltapäivällä. Katja Mattilalla on haikea fiilis. Edessä on kesäkaupunkikodin avainten luovutus.

"Niin, hyvästi Kallio. Onneksi sataa vettä. Tämä näkymä on mun suosikkijuttu. On ollut kivaa istua tässä ikkunalaudalla ja ihailla upeata kirkontornia. Tuo iso nurmimatto sisäpihalla keskellä kaupunkia on myös hieno", Katja sanoo.

Ensimmäisen kerran Katja kävi kesäkaupunkikodissaan kesäkuun 6. päivä.

"Me tavattiin tänään 9:30 kämppäni edessä ja pääsin suoraan kameroiden eteen. Mun reaktio haluttiin tietysti saada talteen. Ja sehän oli taas jännää. En oo kyllä yhtään luonnollinen kameroiden edessä, mutta mitäpä toi haittaa", kirjaa Katja tunnelmiaan blogissaan Katja Kalliossa.

Kesäkaupunkikodin sisutuksesta vastasi sisutussuunnittelija Pinja Forsman. Katja ei tuonut kesäkotiinsa juuri muita tavaroita kuin vaatteitaan.

"Noh, mutta nyt! Tekin pääsette kurkkaamaan Kalliota. Sain Pinjalta luvan käyttää hänen ottamiaan kuvia. Eli tämän mahtavan sisustuksen on siis luonut supertaitava ja kaunis Pinja Forsman. Huh, kyllä ne jotkut vaan osaa! Pinjaa kuulemma jännitti mun reaktio, mutta voin sanoa, että oli vielä parempi mitä osasin edes odottaa. Niin kaunista, niin boheemia, niin raikasta ja selkeää."

Alkukesä Katjalla meni lomaillessa kotiseudulla Kuusamossa, joten hän vietti ensimmäisen yönsä Kalliossa kesäkuun 20. päivä.

"Tänään ajattelin mennä ensimmäistä kertaa Kallioon yöksi. Ja olen vähän peloissani. Miksi? En itsekään tajua. Eniten minua pelottaa yksinolo ja juurikin se tuntematon. Ja joka kerta, kun mä pusken itteni mun mukavuusalueen ulkopuolelle, mä tunnen oikeesti eläväni. Joten ihanaa! Niinhän minä siis teen. Kämpässä ei ole televisiota, eikä siellä ollut musiikkiakaan, joten vein sinne oman rakkaan 80-luvun radioni, koska en osaa olla hiljaisuudessa liian pitkään."

Heinäkuussa Kallio oli jo tullut tutuksi Katjalle ja suosikkipaikat löytyneet:

1. Kirkko

"Olen käynyt katsomassa sitä eri puolilta ja ottanut kuvia eri kulmista. Se on vaan niin hieno."

2. Tokoinranta

"Siellä tulee Kallion henki parhaiten esille. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia, ja tuntemattomillekin voi mennä juttelemaan."

3. Karhupuisto

"Se on pieni mutta hieno mesta, ja kirkko näkyy sieltäkin."

4. Hesari ja Flemari

"Kaduilla oli aina ihmisiä, yölläkin. Välillä tuli fiilis, että olisin ulkomailla."

5. Töölönlahden ranta

"Kävin siellä muutaman kerran lenkillä. Reitin varrella oli tosi makee sininen puutalo, jossa oli kahvila. Tämän kesän olisi pitänyt olla vuoden pituinen, niin olisi ehtinyt kokea enemmän."

Elokuun lopussa oli Katjalla sitten edessä paluu Espoon keskukseen.

"Mä oon niin kiitollinen, että voitto osui just mun kohdalle. Mä oon niin kiitollinen kesästä. Ennen kaikkea oon kiitollinen siitä, miten paljon opin itsestäni tän kesän aikana just tän kokemuksen takia. Tää kokemus pakotti mut elämään taas. Pelon kanssa ja sitä ilman. Mä lähdin pois mun turva-alueelta, minkä oon itelleni luonu. Mä otin riskin. Otin riskin ja rakastuin Kallioon. Kiitos SATO!"

"Katja ei oo enää Kalliossa, mutta Kallio on ikuisesti Katjassa," Katja fiilistelee blogissaan.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin