Kesätöissä: Jere viidettä kesää SATOlla

Jere Tuomainen oli SATOlla kesätöissä investointiyksikössä realisointipuolella.

Jere Tuomainen on jo konkari SATOlla kesätöissä. Hän on aloittanut vuonna 2009 pihatyöntekijänä. Sen jälkeen hän on työskennellyt tonttipuolella, taloushallinnossa ja rahoituksessa. Tämä kesänä on sujunut joutuisasti investointiyksikössä realisointipuolella. Asumiseen liittyvät kysymykset kiinnostavat häntä.

– Olen päässyt soveltamaan opintojani käytäntöön. Aika monta paikkaa on tullut tutuksi tässä talossa.

Jere opiskelee toista vuotta Kööpenhaminassa kansainvälistä oikeutta ja Eurooppa-oikeutta maisterivaiheen tutkintoa varten. Takana on jo Tallinnassa suoritettu kanditutkinto. Opinnot jatkuvat taas syksyllä.

– Ensi vuonna olisi edessä gradun teko, jonka aihe voisi olla esimerkiksi jakamistalouteen liittyvät oikeudelliset kysymykset.

Heinäkuu on kesätyöläiselle aina haastavinta ja kehittävintä aikaa.

– Lomien takia joutui monista tehtävistä suoriutumaan yksin. Asioista piti ottaa itse selvää, mikä oli samalla sekä kiinnostavaa että opettavaista. Haastetta asioiden selvittämiseen lisäsi se, että moniin kyselyihini sain ensimmäiseksi out of office -vastauksen.

Jerellä oli paljon erilaisia, monipuolisia työtehtäviä pitkin kesää.

– Yksi aika mielenkiintoinen juttu oli se, kun pääsin tekemään pankissa omaksilunastus-kaupan. Siinä pääsi konkreettisesti tekemisiin toisaalta asiakkaan ja toisaalta pankkivirkailijan kanssa. Varsin kiinnostavia olivat myös yritysjärjestelyihin liittyvät tehtävät, Jere kertoo.

–  SATOlla on töissä isoja persoonia, ja täällä on paljon ammattitaitoa. Erityisen mukavaa on ollut se, että minut on aina otettu hyvin vastaan ja apua on tarvittaessa saanut. Vauhdikasta meininkiä ja töitä on riittänyt.

Saa nähdä, miten ensi kesänä. Se olisi Jerelle jo kuudes SATOlla.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin