Ota kevät vastaan – 6 vinkkiä

kevät tulee

Kevättä kamppeisiin

Talvi on lampsittu talvikengissä ja raskaissa takeissa, mut nyt askel kevenee. Vaihda talvisaappaat kevyempiin, niin eteisen ilmekin on kertaheitolla keväisempi. Kiikuta kunnostusta kaipaavat popot suutarille ja pidä esillä vain käytössä olevat ulkovaatteet. Tee samalla kriittinen vilkaisu vaatekaappiisi. Liian pienet tai muuten käyttämättä jäävät vaatteet joutavat kierrätykseen ja talviset vaatteet varastoon.

Korkkaa parvekekausi

Kun lumi alkaa sulaa, parveke vetää taas vastustamattomasti puoleensa. Vaikka parvekkeen kukkaloisto vielä loistaisikin poissaolollaan, lisähuoneen voi jo ottaa käyttöön. Ensimmäiset parvekekahvit sinnitellään vaikka vilttiin kääriytyneenä – se kuuluu kevääseen.

Pulkat piiloon

Talvella tarvittiin luistimia, suksia ja pulkkaa, mutta nyt puhaltavat toiset tuulet. Tuo keväisemmät urheiluvarusteet kotisi paraatipaikalle, niin löydät ne helposti tarvittaessa. Talvitamineet voit haudata varaston perälle, niiden seuraavaan käyttökauteen on ikuisuus.

Siivousvimma

Kevään kirkas valo herättää myös kodin talvihorroksesta. Samalla se valitettavasti paljastaa sumeat ikkunat ja ilmassa leijuvat pölypallot. Nyt on otollinen aika pestä ikkunat kirkkaiksi ja pyyhkiä pölyt tavallista huolellisemmin. Jos intoa riittää, voit jatkaa vielä kylppärin, ovien, katon ja lattioiden keväthuollolla. Muista kohtuus kaikessa. Kodista pitää ennättää myös nauttia.

Koirankakkaa...

Lumen alta paljastuva näky ei aina hivele silmää. Korjatkaa naapureiden kanssa ikävät yllätykset ainakin oman talon pihalta ja sopikaa, miten tältä tuttuakin tutummalta kakkakeskustelulta vältyttäisiin ensi keväänä.

Atshiii!

Katupöly pöllyää ja siitepöly saa silmät kutiamaan ja nokan vuotamaan. Kevät voi olla rankkaa aikaa ainakin allergiselle, tosin pölyävä vuodenaika haastaa myös ne, jotka eivät erityisistä allergioista kärsi. Varaudu tulevaan ajoissa nenäliinoilla ja allergialääkkeillä, niin oireet ovat ainakin siedettävämpiä.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin