SATOn kotien kylpyhuonekalustus on kestävää ja kotimaista

Uuden Kide-malliston kaapit on tehty samasta massiivilaminaatista kuin uimahallien pukuhuoneiden kaapit – ja niillä on neljännesvuosisadan takuu. SATOn hankinta tekee kestäviä valintoja asukkaiden arjen ehdoilla.

SATOn hankintajohtaja uskoo pitkäikäisiin kalustevalintoihin

Kun SATOn vuokra-asuntojen uutta kylpyhuonekalustusta ryhdyttiin suunnittelemaan, lähtökohta oli selvä: näiden kalusteiden on kestettävä asukkaiden käytössä pitkään.

”Havahduimme aikanaan siihen, että kylpyhuonekalusteiden elinkaari oli huomattavan lyhyt. Joissain kohteissa ne piti vaihtaa alle kahden vuoden välein. Tämä aiheutti vaivaa asukkaille ja vei aikaa asiakaspalvelulta, huollolta ja urakoitsijalta”, kertoo SATOn hankintajohtaja Yaron Nadbornik.

Uutta kalustetoimittajaa lähdettiin etsimään kestävyyden, laadun ja vastuullisuuden perusteella. Nadbornik korostaakin, että hankinnassa ei tuijoteta halpaa hintaa, vaan haetaan asukkaiden kannalta parhaita ratkaisuja ja arvioidaan tuotteen kustannuksia sen koko käyttöajalta:

”Haluamme SATOssa panostaa korkeaan käyttöikään ja vastuullisiin, kotimaisiin valintoihin. Käytämme asunnoissamme korkealaatuisia ratkaisuja ja materiaaleja.”

25 vuoden takuu

Uusi kylpyhuonekalusto syntyi yhteistyössä pirkanmaalaisen Kankarin Kalusteen kanssa. SATO-koteja varten suunniteltiin oma Kide-mallisto, johon kuuluvat Kide-kaapit, Odi-irtonaulakko ja Ino-suihkuverhokiskot, jotka on valmistettu kokonaan Suomessa. Kylpyhuonekalusteiden massiivilaminaatilla on peräti 25 vuoden materiaalitakuu.

”Kalusteiden design on sikäli poikkeuksellinen, että ne näyttävät siroilta, vaikka ovat varsin painavia. Olemme asentaneet Kide-kaapistoja nyt noin vuoden verran, ja tähänastinen palaute on ollut erittäin positiivista. Asukkaat pitävät niitä tyylikkäinä, tilavina ja helposti puhdistettavina.”

SATOn oma Kide-kylpyhuonemallisto on siro ja kestävä

Nadbornikin mukaan kalusteissa käytetystä massiivilaminaatista tehdään tavallisesti esimerkiksi uimahallien pukuhuoneiden kaappeja, joiden tulee kestää erittäin kovaa kulutusta. Parin vuoden ajan testatuista koekylpyhuoneista ei olekaan tullut ainuttakaan reklamaatiota.

”Tavallisesti kalusteet tulisi aina pyyhkiä kuivaksi esimerkiksi suihkun jälkeen. Nämä kaapit ovat sen sijaan käytännössä huoltovapaita, jolloin asuminen on paljon huolettomampaa.”

Kide-kalusteet löytyvät jo noin tuhannesta SATOn vuokrakodista.

Vastuullisesti valmistettu

Nadbornik kehuu Kankarin Kalusteen joustavuutta ja halukkuutta räätälöidä kalustemallisto yksinomaan SATOn asukkaita varten. Yhtiön vastuullinen toimintatapa oli myös tärkeä kriteeri kumppanin valinnassa.

"Pitkään käytössä kestävästä puumateriaalista valmistetut kalusteet säästävät tietenkin osaltaan luonnonvaroja, ja ne pystytään myös kierrättämään tai hävittämään helpommin käytön jälkeen."

"Tarkkaan suunniteltu valmistusprosessi minimoi myös ylijäämäpalat, jotka Kankarin Kaluste puolestaan polttaa tehtaansa energiaksi.”

Erityisen laadukkaiden kalusteiden hankintahinta on luonnollisesti tavallista korkeampi, mutta SATOlla uskotaan säästöjä syntyvän selvästi pidemmän vaihtovälin ansiosta. Yhtiön tavoitteena on kylpyhuonekalusteiden elinkaarikustannusten puolittaminen.

”Näemme, että liika säästäminen rakentamisen ja ylläpidon kustannuksista kostautuu ajan kuluessa. Me SATOlla haluamme tehdä sellaista jälkeä, josta voimme olla aidosti ylpeitä. Ymmärrämme, mitä halpuus oikeasti maksaa”, Nadbornik päättää.

SATOn Kide-kylpyhuonemallisto on asennettu jo tuhanteen kotiin

Laadun tae

SATOlle ja Kide-kylpyhuonemallistolle myönnetty Design from Finland -merkki kertoo korkealuokkaisesta suomalaisesta muotoiluosaamisesta. Merkki voidaan antaa tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, jonka luomisessa muotoilu on ollut keskeisessä asemassa.

Käyttäjälähtöisyys on yksi Design from Finland -merkin tärkeimmistä myöntämiskriteereistä. Tunnus on annettu asiakaskokemukseen panostavan SATOn asuntojen ja yhteistilojen kalustukselle, varusteille ja tilasuunnittelulle.

Kide-mallisto on saanut myös Avainlipputunnuksen, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia.

Lue tekijöiden, SATOn Jonnan ja Kankariin Kalusteen Pekan, fiilikset Kide-mallistosta » 

Haaveiletko uudesta kylpyhuoneesta? Katso vapaat vuokra-asunnot.