Koti syyskuntoon

Kodin säännöllinen huolto ja hoito ovat viihtymisen perusta.

 

Vesivahingoista eroon

Puhdista astianpesukoneen sihti kerran viikossa. Tarkista viikkosiivouksen yhteydessä keittiön allaskaappi vuotojälkien varalta. Vuotava vesijohto tai liitosletku voi aiheuttaa mittavia vesivahinkoja. Kaappien purkaminen ja paikkojen kuivatus on iso ja kallis riesa. Kun muutat pois ja otat mukaasi astian- tai pyykinpesukoneen, muista tulpata vesi- ja viemäriliitokset asianmukaisella tulpalla. Jos alkuperäinen tulppa on hävinnyt, uuden saa rautakaupasta muutamalla eurolla.

Viemärit vetämään

Puhdista kylpyhuoneen lattiakaivo kerran kuussa. Irrota kumikäsineet kädessä kaivon ritilä ja kansi. Harjaa kaivo puhtaaksi vanhalla tiskiharjalla ja yleispesuaineella. Jos kaivo ei vedä säännöllisestä puhdistuksesta huolimatta, tukoksen poistamiseen voi tarvita huoltoyhtiön apua. Vetämättömään lavuaariin voi tehota vesilukon puhdistus. Jos viemäri on pitkään käyttämättä esimerkiksi lomalla, sinne kannattaa kaataa aika ajoin pieni määrä vettä. Näin vesi ei pääse haihtumaan vesilukosta ja ikävänhajuiset viemärikaasut eivät pääse huonetiloihin.

Ilma raikkaaksi

Kun asunnon venttiilit toimivat oikein, sisään virtaa puhdasta ja raikasta ilmaa. Epäpuhtaudet ja kosteus poistuvat poistoilmaventtiilien kautta. SATO-kodeissa niitä voi olla keittiössä, WC:ssä, kylpy- tai vaatehuoneessa. Puhdista poisto- ja korvausilmaventtiilit kaksi kertaa vuodessa. Keittiön liesikuvun venttiili ja rasvasuodatin kannattaa puhdistaa muutaman kuukauden välein. Suodattimen voi puhdistaa astianpesukoneessa tai käsin tiskaamalla.

Jääkaappi puhtaaksi

Huolehdi myös jääkaapin puhtaudesta. Uudet jääkaappimallit huolehtivat sulatuksesta automaattisesti, ja vain kaapin takaosasta löytyvä sulatusveden poistoaukko tulee puhdistaa kuukausittain. Imuroi jääkaapin tausta muutaman kerran vuodessa. Irrota imuroinnin ajaksi töpseli seinästä ja vedä kaappi ulos tilastaan. Paksu pölykerros kasvattaa energiankulutusta, lyhentää laitteen käyttöikää ja voi jopa aiheuttaa tulipalovaaran.

Apua netistä

Huoneiston ylläpitoon liittyvissä pulmissa voit ottaa yhteyttä SATO Kodininfo -kanavaan. Lähetä kysymyksesi mahdollisen kuvan kera osoitteeseen kodininfo@sato.fi. Vastaukset löytyvät sato.fi-nettisivuilta. Pikaista toimintaa vaativassa ongelmatilanteessa ota yhteys huoltoon. Yhteystiedot löydät rappukäytäväsi ilmoitustaululta.

Kaikkea ei voi tehdä itse

Jos wc-istuin tai hana valuttavat vähänkään, ota yhteys huoltoon. Vuodossa hukkaan menevä vesimäärä on merkittävä, ja valumisesta voi koitua äänihaittaa myös naapureille.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin