Muuttajan muistilista à la Katri!

Julkaistu

18.5.2016

Kirjoittaja

Sato Dialogi

Katri Köninki mietti vinkkejä muuttajan muistilistaan

Katri Köninki muutti Siuntiosta Helsingin keskustaan, Mechelininkadulle. Isommasta asunnosta 37-neliöiseen yksiöön muuttanut Katri toi uuteen asuntoon vain sohvan, sängyn, lipaston ja pikkutavaroita. Loput kalusteet hän hankki kirpputoreilta ja Facebookin kierrätysryhmistä.

Asunto maalattiin SATOn omatoimiremonttipakettiin kuuluvilla maaleilla, ja lisäksi Katri tuunasi huonekaluja uuteen kotiin sopiviksi. Katso Kotona-digilehdestä, miten ihanalta Katrin kotona nyt näyttää

Muuttajan muistilista Katrin tapaan

1. Suunnittele muuttoaikataulu ja budjetti etukäteen. Varaudu myös yllätyksiin, kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan!

2. Pidä muuttoporukan fiilis korkealla. Pese ensimmäiseksi uuni, laita pakastepullat uuniin ja tarjoa tuoksuvat pullakahvit.

3. Pakkaa tavarat huolella etukäteen ja merkkaa laatikot kunnolla. Näin saat tavarat suoraan oikeisiin paikkoihin uudessa kodissa.

4. Pakatessasi käy samalla tavarat läpi ja luovu turhasta. Laita ne myyntiin nettikirppikselle – saat samalla kartutettua muuttokassaa!

5. Hanki uuteen kotiin ensin vain välttämättömimmät tavarat. Tutustu uuteen kotiin rauhassa ja sisusta ajan kanssa. Mieti, mikä sopii vanhojen tavaroidesi kanssa.

6. Muista nettikirppikset ja uuden asuinalueesi Facebook-ryhmät. Kaikkea ei kannata ostaa uutena.

6. Kavereilta voit saada pitkäaikaislainaan tavaroita tai huonekaluja, joita he eivät tarvitse juuri nyt, mutta joista he eivät halua kokonaan luopua.

Jos muuten olet muuttamassa, kurkkaa vastaukset muuttajien useimmin SATOlta kysymiin kysymyksiin!