Pieni suuri kotipakkaus

Harva meistä rakastaa muuttamista. SATOlla tämä tiedetään, joten Raiviosuonmäki 7:n muuttajat saivat ensikertalaisina kotipakkauksen uuteen kotiinsa. Kotipakkaus toivottaa uuden asukkaan tervetulleeksi ja helpottaa muuttopäivän stressiä.

Annastina Piiraisen isä peruuttaa pakettiauton Raiviosuonmäki 7:n pihaan, ja samantien alkaa kuhina. Annastina ja hänen tuleva kämppiksensä Emmi Nuorala alkavat tyhjentää pakua yhdessä isän kanssa. Annastina, Emmi ja heidän ystävänsä Raakel ovat muuttamassa tänään kämppiksiksi vuokra-asuntoon Vantaan Martinlaaksoon.

Seurue ei ole ainoana liikenteessä. Kello on vasta yhdeksän maanantaiaamuna, mutta SATOn vastavalmistuneeseen taloon odotetaan päivän aikana pitkälti yli sataa muuttajaa, joista kymmeniä on jo aamulla liikkeellä.

Banaanilaatikko on muuttajan paras ystävä.

Annastina ja Emmi kantavat laatikkoa toisensa perään neljänteen kerrokseen, koska hissi on käytännössä koko ajan varattuna. Muuttoyritys Niemeltä on SATOn tilaamia apujoukkoja paikalla nokkakärryjen kanssa, joten sängyt ja pyykinpesukoneet saa siirrettyä helpommin.

Mutta varsinainen yllätys odottaa vasta sisällä.

Täydellinen kimppakämppä

Annastina, Emmi ja Raakel valitsivat Raiviosuonmäen uudeksi kodikseen, koska alueelta löytyivät hyvät kulkuyhteydet ja jokainen sai asunnosta oman huoneen.

”Tässä on kuntosali ja sushipaikka lähellä, joten ratkaisu oli helppo”, Annastina nauraa.

Emmi komppaa toteamalla, että vuokrataso tuntui kohtuulliselta ottaen huomioon, että asunto on uusi ja kiva. Pinnat ovat raikkaat ja asunto on valoisa.

Naiset huomaavat heti kotioven avattuaan SATOn tiskipöydälle jättämän kotipakkauksen. Sen idea on helpottaa muuttajien ensimmäistä päivää uudessa asunnossa – tavarat kun tuppaavat usein olemaan aluksi hukassa.

Annastina ja Emmi ilahtuivat kotipakkauksen sisällöstä. Erityisesti viherkasvi sykähdytti.

Annastina ja Emmi alkavat tutkia kotipakkauksen sisältöä. Sen sisältä löytyy vessapaperia, Cilla’sin käsisaippua ja yleispuhdistusaine, Finlaysonin astiapyyhkeet ja viherkasvi.

”On tosi jees, että asunnossa odottaa tällainen pakkaus, tulee tosi tervetullut olo”, Annastina hymyilee.

Erityisesti viherkasvi saa kiitosta. Naiset miettivät, mikähän kasvi mahtaa olla kyseessä. Kasvin hoidon he aikovat silti jättää Raakelin vastuulle, jotta se pysyy varmasti hengissä.

Lolalle ja Zlatanille oma parveke

Ulkona Krista Oja ja Santeri Viitasaari jumppaavat oman muuttokuormansa kimpussa. Pariskunta muuttaa Klaukkalasta Vantaalle, ja Krista aloittaa heti seuraavana aamuna kello 7 työvuoron uudessa työpaikassa. Hyvät kulkuyhteydet olivat tärkeä kriteeri uuden kodin etsinnässä.

”Muuttaminen on raskasta, mutta aiomme saada kaikki tavarat siirrettyä tänään”, energinen Krista Oja kertoo.

Krista on hyvällä mielellä uudesta elämänvaiheesta.

”Olemme erityisen iloisia siitä, että saimme tuoda kissamme Zlatanin ja Lolan tähän asuntoon”, Krista kertoo.

Sisällä kissoja ei kuitenkaan heti näe muuttolaatikoiden keskellä. Zlatan on hipsinyt kylpyhuoneen allaskaapin laatikkoon odottamaan muuttomyrskyn laantumista. Lola astuu rohkeasti esiin, tosin silmät lautasen kokoisina.

”Iso lasitettu parveke on täydellinen kissojen kannalta, sillä saamme sinne kiipeilytelineen. Sieltä ne voivat rauhassa tutkia elämää puiden latvustossa”, Krista sanoo.

Zlatanin turvapaikka on allaskaapissa.

Vielä kahvit Martsarin piikkiin

K-Supermarket Martsari halusi omalta osaltaan toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi Martinlaaksoon. Kauppias Mikko Länsiluoto kokosi tervetuliaiskassin, jonka sisältöä hän mietti pitkään.

K-Supermarket Martsarin kauppias Mikko Länsiluoto toivotti uudet asukkaat tervetulleiksi.

Perinteinen tupaantuliainen eli leipä jätettiin pois säilyvyysongelman vuoksi, suola pääsi kuitenkin mukaan. Mikko päätti myös ”tarjota kahvit”, eli lisätä pakkaukseen kahvipaketin ja keksejä.

”Lisäsimme kassiin vielä alennuskuponkeja, sillä muuton yhteydessä täytyy usein ostaa vähän kaikenlaista”, Mikko sanoo.

Näyttää siltä, että Martinlaaksoon muuttajilla on heti hyvät oltavat, niin ihmisillä kuin kissoillakin. 

Miten SATO kokosi Kotipakkauksen?

Etsitkö kotia palveluiden läheltä? Katso vapaat ja vapautuvat vuokra-asunnot »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin