Oodi suomalaisten parhaalle muuttokaverille

Se ei roudaa pianoasi eikä pakkaa puolestasi, mutta sillä pyyhkii hyvin.

Vessapaperi on halutuin muuttokaveri

Vessapaperista on apua pieneen ja isoon hätään myös uuteen kotiin muuttaessa. Sillä pyyhkäisee pölyt ikkunalaudalta, hikipisarat pianonkantajan ohimolta ja pullanmurut muuttokahvittelun jäljiltä. Ei ihme, että se nousi ilmiömäiseksi ykköseksi, kun selvittelimme muuttopäivän tärkeintä asiaa.

Muuttopäivän tarpeet

Vuokra-asunnon ei tarvitsisi olla muuttopäivänä typötyhjä. Halusimme tietää, mitä uuteen kotiinsa asteleva toivoisi kodissaan olevan jo valmiiksi, ja siksi kysyimme asiasta SATO Pulssin asukaspanelisteilta. Vaikka osa vastanneista kertoi olevansa tyytyväisiä tyhjyyteen, suurin osa toivoi pientä perusasioiden pakettia muuttajia odottamaan.

62% kyselyyn vastanneista toivoi, että uudessa kodissa olisi vessapaperirulla odottelemassa.

Perusasioista ylivoimaisesti toivotuin oli vessapaperi, joka on yleensä hukuksissa muuttolaatikoiden syövereissä juuri silloin, kun hätä on suurin. Samaan sarjaan kuuluu käsisaippua, jota kolmannes vastaajista piti hyödyllisenä uudesta kodista löytyvänä asiana. 

Huonekalujen ja laatikoiden kantamisen jälkeen hiukoo. Siksi ei tullut yllätyksenä, että vessapaperin jälkeen toivotuin muuttajia odotteleva asia oli pitsa tai muu maukas purtava. 

Muita muuttopäivän kavereiksi toivottuja juttuja olivat mm. lamppu, huonekasvi, rätti ja siivousaine. 

Kotipakkaus

Kiitos asukaspanelistien tiedämme nyt, minkälaisilla asioilla voimme uuteen SATOkotiin muuttajaa ilahduttaa. Kokosimme Kotipakkaus-prototyypin ja jaoimme sen kahteen uuteen kotitaloon lokakuun alussa.

Ensimmäiset Kotipakkaukset jaettiin vastavalmistuneisiin taloihin Vantaan Martinlaaksossa ja Keimolanmäessä sekä peruskorjattuihin koteihin Itä-Pasilassa.

Marraskuun alussa on vuorossa kaksi seuraavaa taloa ja otamme kokemuksista opiksemme - vielä emme saaneet höyryävän lämpöistä pitsaa Kotipakkaukseen ujutettua.

Kotipakkauksen sisältöön vaikuttanut kysely tehtiin SATO Pulssi -asukaspaneelissa keväällä 2019. Kyselyyn vastasi lähes 300 panelistia. Vastaajista suurin osa oli naisia, pääkaupunkiseudulla asuvia ja 1-2 hengen talouksia.

SATOn Kotipakkaus toivottaa uuden vuokra-asukkaan tervetulleeksi

Etsitkö vuokra-asuntoa? Kurkkaa vapaat ja vapautuvat SATOkodit »

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin