Rakkautta SATO StudioKodissa

SATO StudioKoti Vantaan Martinlaaksossa on parisen vuotta sitten valmistunut yhteisöllinen talo, jossa on 68 kompaktia vuokra-asuntoa. Tässä yhden StudioKodissa tutustuneen parin, Jaakon ja Jennyn, tarina.

Parikymppiset Jenny Hakulinen ja Jaakko Tieketo istuvat SATO StudioKodin yhteistilassa vieretysten, vilkuillen toisiaan vähän väliä. He vastailevat kysymyksiin, joista jotkut saavat heidät hymyilemään toisilleen. Kuten esimerkiksi kysymys siitä, miten he tapasivat. He sopivat, että Jenny kertoo tarinan.

On selvää, että ollaan nuoren rakkauden äärellä.

”Tapasimme erään asukkaan läksiäisissä loppusyksystä 2018, eli aika tarkkaan vuosi sitten”, Jenny kertoo.

”Jaakko tuli juttelemaan minulle, kun istuin tietokoneella tekemässä koulutöitä. Se ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä, mutta siitä lähtien aloimme viestitellä toisillemme somen kautta.”

Seuraavan kuukauden aikana naapurit kävivät kävelyillä, joivat teekupposia yhdessä ja katselivat leffoja. Hauskaa on, että molemmat olivat tuossa vaiheessa asuneet SATO StudioKodissa jo vuoden verran kiinnittämättä toisiinsa sen kummemmin huomiota.

Kuin kukkaa kämmenellä

Tuon ensimmäisen kuukauden aikana Jenny kertoo tajunneensa, että jakaa Jaakon kanssa hyvin samanlaisen huumorintajun ja tykkää siitä, miten Jaakon sosiaalisuus tasapainottaa hänen hiljaisempaa luonnettaan.

Jaakko ja Jenny käsi kädessä
Pari asui samassa talossa vuoden tietämättä toisistaan.

Jaakko kertoo Jennyn tuoneen hänen elämäänsä tasapainoa ja tunteen siitä, että hän kelpaa sellaisena kuin on.

Viereisessä pöydässä istuu Jennyn ja Jaakon kaveri ja naapuri, joka kehottaa kertomaan “sen, mitä Jaakko sanoi silloin”. Siis minkä?

”Aion kohdella sinua kuin kukkaa kämmenellä.”

Pari istui bussissa matkalla kotiin, kun keskustelu kääntyi heidän parisuhteeseensa. Jaakko halusi tunnustaa tunteensa niin vilpittömästi kuin osasi. Siitä lähtien aikaa on vietetty tasapuolisesti molempien asunnoissa.

Viisi paria kenkiä ja pedattu sänky

StudioKodissa on kaikenikäisiä asukkaita nuorista varttuneempiin. Yhteisöllisyys on synnyttänyt taloon muun muassa leffakerhon ja naapuritiimin, joka järjestää esimerkiksi bileitä ja hoitaa asukkaiden yhteisiä asioita.

Asukkaat valittiin alussa haastatteluprosessin perusteella, jotta voitiin varmistua heidän soveltuvuudestaan yhteisölliseen asumiseen.

Jaakko ja Jenny tapasivat StudioKodin yhteistilassa vuosi sitten.

Jaakko työskentelee rakennusalalla ja Jenny opiskelee fysioterapeutiksi. Jaakon työ tarkoittaa käytännössä aamuviiden herätyksiä, mikä on asettanut haasteensa pariskunnan päivärytmille. Jenny valvoo illalla myöhempään, mikä vaikeuttaa Jaakon nukahtamista. Pienessä asunnossa on myös vaikeaa hoitaa aamutoimet herättämättä toista. Seuraavassa kodissa saa siis mielellään olla ovi makuuhuoneessa.

Seurustelu on näkynyt molempien kodeissa lisääntyneenä vaatemääränä.

Perinteisten hammasharjojen lisäksi Jaakko on jättänyt jälkeensä yksittäisiä vaatteita Jennyn asuntoon, Jenny taas viisi paria kenkiä Jaakon asuntoon. Myös jääkaappien sisältö on monipuolistunut.

”Jenny on tuonut kotiini järjestystä. Esimerkiksi kaikki astiani ovat nyt samassa paikassa ja sänky aina pedattuna.”

Jennyn 12-vuotias silkkiterrieri Topi vieroksui Jaakkoa aluksi, mutta nyt pojat ovat parhaita kavereita.

Pari on jälleen uuden edessä, kun he joulukuun alussa muuttivat uuteen, yhteiseen kotiin. Uusi asunto tarjoaa enemmän tilaa kahdelle ja sen kaivatun oven makuuhuoneeseen.

Murjaise vitsi

StudioKodin alakerrassa on yhteistila, joka soveltuu tilanteesta riippuen keittiöksi, kahvilaksi tai olohuoneeksi. Yhteistilojen yhteydessä on myös pyykinpesutila, joten tilaisuuksia jutun juurelle riittää, jos niin haluaa.

SATO StudioKoti pihalta
StudioKodin viihtyisässä yhteistilassa on helppoa tutustua ihmisiin.

Kun parilta kysyy vinkkejä siihen, miten kiinnostavaa naapuria voisi lähestyä perinteisemmissä taloyhtiöissä, tokaisee Jaakko ykskantaan: ”murjaise vitsi”. Jenny jatkaa, että ihmisten pitäisi jutella toisilleen enemmän - sillähän se selviää voisiko toinenkin kenties olla kiinnostunut.

Lue juttu SATO StudioKodin asukkaista ja heidän elämästään kompaktissa vuokra-asunnossa

Haluaisitko asua SATO StudioKodissa tai sen naapurustossa?
Katso Martinlaakson vapaat vuokra-asunnot »

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin