Renkaat kattoon ja hyllyt seinälle

Julkaistu

16.3.2016

Kirjoittaja

Sato Dialogi

kodin huoltotyöt
Huoltomies Jan Salmi kävi tavallisesta poikkeavalla asennuskeikalla.

Sampo Järvinen pitelee imuria, kun huoltomies Jan Salmi poraa tottunein ottein reikää olohuoneen kattoon. Sinne pitäisi saada kehonpainoharjoittelua harrastavien Järvisen ja hänen kämppäkaverinsa Aaro Helanderin voimistelurenkaat.

”Meillä ei ole työkaluja, emmekä itse osaisi juuri mitään asentaakaan. Tällainen palvelu on tosi hieno juttu.”, Järvinen sanoo.

pienremppa
Kehonpainoharjoitteluun käytettävät kattorenkaat vaativat tukevan kiinnityksen.
Huoltomies SATOlta

On Kotitalon treffit -päivä Helsingin Sörnäisissä sijaitsevassa Lintulahdenaukio 8:ssa. Asukkaat ovat voineet tilata etukäteen Salmen korjaamaan pikku vikoja tai tekemään yksinkertaisia asennustöitä. Kun renkaat on saatu kattoon, Salmi ripustaa seinälle vielä isoisoisän kuvan, pöytätason, yhden hyllyn ja pari vaatetelinettä.

”Kun mainos huoltopalveluista tuli postiluukusta, varasin sen meille heti. Sen jälkeen uskalsimme lähteä ostoksille”.

huoltomies sato
Imuri kerää porauksen purut heti talteen.
Ammattilaiselta työ sujuu

Monet Salmen askareet voisi tehdä itsekin, mutta tottuneelta ammattilaiselta työ käy ripeästi ja varmasti. Esimerkiksi voimistelurenkaiden ripustusten on kuitenkin kestettävä lujaa vetoa, joten katon anatomian tunteminen on asennuksen onnistumiseksi välttämätöntä.

”Kysyntää riittää. Ihmisten oma ammattitaito vähenee ja toisaalta moni arvostaa nykyisin myös vapaa-aikaansa ja haluaa tehdä silloin jotakin ihan muuta”, Salmi sanoo.

talotreffit
Käy se treeni näinkin.