SATOn asukkaat pyykkäävät kivijalkapesulassa

 

 

Töölöläisessä SATOtalossa pyykätään talon alakertaan avatussa itsepalvelupesulassa. Pesulan käyttö on asukkaille maksutonta. 

Mechelininkatu 12–14 SATOtalon pyykkihuolet ratkesivat kerralla, kun SATO päätti vuokrata talon kivijalassa sijaitsevan liiketilan pesulayritykselle. Taloon oltiin pitkään mietitty omaa pesutupaa, koska asuntojen kylpyhuoneet ovat pieniä. Sopivaa tilaa pesutuvalle ei kuitenkaan ollut.

Kun yksi talon kivijalan liiketiloista vapautui, SATO keksi hakea pesulayritystä yhteistyökumppaniksi.

– Tämä on positiivinen ratkaisu ongelmaan, sillä pesutupa on aina arvokas investointi. Tällä tavalla koneet ovat pesulayrityksen vastuulla ja me tarjoamme heille vain tilat, sanoo aluepäällikkö Tapani Lumikaarto SATOlta.

24 Pesula Etu-Töölö avasi ovensa helmikuun alussa. SATO tarjoaa talon asukkaille mahdollisuuden pestä pyykkinsä pesulassa neljä kertaa kuukaudessa maksutta.

– Laskimme, että neljä kertaa kuukaudessa on hyvä määrä keskimääräiseen käyttöön. Jos asukkailla on isompi tarve pyykinpesulle, he voivat käyttää suurempia koneita tai ostaa lisäpesuja, kuten kuka tahansa pesulan asiakas.

Pyykinpesuaineita ei tarvitse kantaa mukana, sillä ne kuuluvat pesuun automaattisesti.

Jokainen huoneisto saa avainmenperän kokoisen lätkän, johon pyykkikerrat on ladattu. Yhteen pesukertaan kuuluu pesu ja kuivaus. Pyykinpesuaineita ei tarvitse kantaa mukana, sillä ne kuuluvat pesuun automaattisesti. Pyykinpesu ammattimaisilla koneilla on nopeaa: yksi pesu kestää ainoastaan 30 minuuttia ja kuivausaika rummussa on 20 minuuttia.

Lumikaarto ei pidä ollenkaan mahdottomana ajatuksena, että vastaavia pesuloita avattaisiin sopivan paikan tullen myös muihin SATOn taloihin.

– Pidämme ratkaisua erittäin hyvänä ja jäämme seuraamaan mielenkiinnolla, miten asukkaat ottavat pesulan omakseen.

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin