Viemäri tukossa?

Julkaistu

9.3.2016

Mikä Mönkkänen
Työnjohtaja Mika Mönkkönen, Vesijohtoliike Mönkkönen Oy: ”Yrityksemme on perheyhtiö. Isäni Aulis Mönkkönen perusti yrityksen vuonna 1974 ja tällä hetkellä työllistämme 10 henkilöä.”
Apuna hädässä

Mitä asukas voi itse tehdä, jotta viemärit toimisivat hyvin?
– Tärkein asia on, että viemäriin ei laiteta mitään ylimääräistä, mikä sinne ei kuulu. Esimerkiksi ruoantähteet ja rasvat aiheuttavat suurimman osan viemärien tukoksista.

Millaisissa asioissa pitää ottaa yhteyttä huoltoon, joka kutsuu paikalle putkiliikkeen?– Asukkaiden pitää ottaa yhteyttä huoltoon aina vuodon sattuessa. Putkimiestä tarvitaan paikalle esimerkiksi silloin kun wc vuotaa, hana tiputtaa tai vuotaa, putkistossa on vuoto tai kun viemäri on tukossa.

Mitkä ovat yleisimmät ongelmatilanteet ja suurimmat syyt vesivahingoille?
– Talojen ikääntyminen merkitsee tietysti vesikalusteiden ja putkiston huolto-, korjaus- ja uusimistarvetta. Lisäksi on erittäin tärkeää, että astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen hana suljetaan pesun jälkeen. Näin vältetään mahdollinen vesivahinko, mikäli tulovesiletku pettää silloin kun asukas ei ole kotona. Asukkaan pois muuttaessa on tärkeää tulpata astian- ja pyykinpesukoneen tulo- ja poistovesiliitännät. Liitäntöjen tulppaamatta jättäminen aiheuttaa vesivahinkoja varsinkin keittiössä astianpesukoneen irrottamisen jälkeen.

Mikä on mieleenpainuvin keikkasi?
–Niitä on monia. Mieleen on jäänyt esimerkiksi se, kun heti valmistuttuani olin mukana uusimassa 40 huoneiston rivitaloyhtiön vesi- ja lämmitysputkistoa. Vanhasta lämmitysputkistosta löydettiin useasta paikasta putkia, joiden seinämävahvuus oli kuin paperia.