Viime vuonna Lahti, tänä vuonna..?

SATOn vedensäästökilpailussa 2015 voitti lahtelainen Nuolikatu 9: talo onnistui vähentämään vedenkulutusta suhteessa eniten edellisvuoteen.

Nuolikadun asukkaat heräsivät viime vuonna kilpailuun kuukauden myöhässä. Kahden tsemppikuukauden aikana vedenkulutus oli jopa 19 prosenttia pienempää kuin vastaavana aikana vuosi sitten, vaikka moni kertoi olleensa säästeliäs vedenkäyttäjä jo ennen kilpailuakin.

Kisa sai kiinnittämään huomiota veden käyttöön uudella tavalla. Moni opetteli sulkemaan hanan hampaiden ja hiusten pesun ajaksi. Osa taas harvensi wc:n vetämisväliä ja lakkasi tiskaamasta astioita juoksevan veden alla. Astian- ja pyykinpesukoneita ei kovin monessa kodissa enää käynnistetty vajaina.

Kylmävesikannu jääkaapissa säästää vetta.
Lea Pänttönen otti kylmävesikannun jääkaapissa tavaksi.

– Joku antoi hirveän hyvän vinkin pitää kylmävesikannua jääkaapissa. Silloin vettä ei tarvitse joka aamu lorottaa hanasta litratolkulla, Nuolikatu 9 asukastoimikunnan puheenjohtaja Lea Pänttönen kertoi.

Isännöitsijä toi oman panoksensa kilpailuun tekemällä talossa vesikalusteiden tarkastuskierroksen ja korjauttamalla vuotavat hanat ja wc:t. Jaana Järvinen Realiasta sanoo, että huhtikuussa asukaskokouksessa oli taas puhetta kilpailusta.

Isännöitsijä Jaana Järvinen Realiasta
Jaana Järvinen oli iloisesti yllättynyt siitä, miten innokkaita vedensäästäjiä Nuolikatu 9:stä löytyi.

– Kyllä he olivat sitä mieltä, että voitto otetaan kotiin tänäkin vuonna! Jaana Järvinen sanoo.

Vedenkulutus on Nuolikatu 9:ssä pysynyt suurinpiirtein samana viime vuodesta. Onnistuvatkohan asukkaat parantamaan viimevuotista tulosta ennen syyskuun loppua? Lahdesta on joka tapauksessa luvassa kova vastus vedensäästökilpailuun tänäkin vuonna!

Lue lisää kisasta SATOn Facebook-sivulta ja kerro naapurillekin – tässä kilpailussa voittaa se talo, jossa vedetään yhtä köyttä.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin