Vuokra-asuminen on joustava tapa asua

Julkaistu

31.3.2016

Mukavasti vuokralla

Vuokra-asuminen on joustava tapa asua. Asioiden hoito onnistuu näppärästi kotoa käsin sähköisten palvelujen avulla tai mutkattomasti asiakaspalvelun avulla.

Vuokra-asuminen

Tiedot kuntoon. Postitse lähetetyssä vuokranmaksukoosteessa on kaikki vuokran maksamiseen liittyvät tiedot: vuokranantajayhtiön nimi, tilinumero, viitenumero, maksupäivä ja vuokran määrä. Kerran vuodessa lähetettävä vuokranmaksukooste toimii laskuna koko vuoden, jos tietoihin ei tule muutoksia.

Hyödynnä e-laskua. Tarvittavat vuokranmaksutiedot ovat e-laskussa aina ajan tasalla. Voit tilata e-laskun oman verkkopankkisi kautta. Käyttämällä e-laskua voit valita vuokranmaksupäiväksi kuun 2. päivän sijasta myös kuun 17. päivän. Ole maksupäivän muutoksesta yhteydessä SATOn Asiakaspalveluun e-laskun käyttöönoton jälkeen.

Vuokra-asuminen

Yhteistyö Kelan kanssa. KELAn nettisivuilla voit laskea, oletko oikeutettu saamaan tukea asumiskustannuksiin. Samalla voit täyttää tukihakemuksen. Uutta asumistukea tai tuen tarkistamista hakiessasi sinun ei tarvitse toimittaa KELAan asumista koskevia liitteitä. KELA hakee tiedot sähköisesti SATOn tietojärjestelmästä.

Ongelmia maksussa? Mikäli vuokranmaksusi viivästyy, lähetämme maksukehotuksen. Jos tiedät etukäteen, että maksu on viivästymässä, ota yhteys SATOn Asiakaspalveluun. Viivästymisestä johtuvat kulut veloitetaan normaalisti, mutta ilmoittamalla saatat välttää erääntyneen laskun siirtymisen oikeudelliseen perintään.