Näin varastoit renkaat talven yli

Julkaistu

19.10.2018

Kirjoittaja

Laura Mattila

Kuvat

SATO

Joko pukkaa stressi päälle siitä, mihin ja miten varastoisi autonrenkaat? Pyysimme renkaisiin erikoistuneen Vianorin vähittäiskaupan johtajaa Vesa Laitista antamaan vinkit, joiden avulla renkaat pysyvät kunnossa tulevaa kesää varten.

Vinkki numero 1: Suojaa pino auringolta

“Renkaat säilyvät parhaiten kuivassa ja viileässä paikassa. Ulkovarastokin käy, kunhan on katto pään päällä. Renkaat pitää suojata auringonvalolta, koska se hapertaa niitä.”

Vinkki numero 2: Riisu pussi pois

“Jos vaihdatat renkaat liikkeessä, ota renkaat pois pusseista, kun pääset kotiin. Kun rengasliike pesee renkaat ja pakkaa ne, pussien sisälle jää kosteutta joka hapertaa renkaita.”

Muistathan, että renkaita ei paloturvallisuuden takia saa säilyttää SATOn vuokrakotien kellarikäytävillä tai rappukäytävissä.

Vinkki numero 3: Muista tarkistaa kunto

“Kun pakkaat renkaita talviteloille, tarkista, että kulutuspinta on hyvässä kunnossa. Talvirenkaissa urien syvyyden lakisääteinen minimi on 3 millimetriä, kesärenkaissa 1,6 milliä. Liikenneturva kuitenkin suosittelee, että renkaat pistettäisiin vaihtoon, kun talvirenkaissa on 5 milliä ja kesärenkaissa 4 milliä pintaa jäljellä.”

“Kannattaa myös muistaa, että talvirenkaiden suositeltu maksimikäyttöaika on kuusi vuotta riippumatta siitä, kuinka paljon renkailla on ajettu. Tämä johtuu siitä, että aika syö renkaan pintaa ja kumiseos kovettuu. Aina jos mietityttää, onko rengas vielä ajokunnossa, kannattaa kysyä apua rengasliikkeestä.”

Vianor tarjoaa SATOn asukkaille –50% alennuksen rengashotellin ensimmäisen kauden hinnasta. Rengashotellin hintaan sisältyy renkaiden vaihto, pesu, säilytys, vakuutus ja kuntotarkastus. Etu on voimassa 31.12.2018 saakka.

Kaupallinen yhteistyö SATO/Vianor