
Osallistu OmaSATOn tupareihin
Ai mikä OmaSATO? Pian kerromme. Odotellessa voit valmistautua keskiviikkona 22.8. alkaviin tupareihin tekemällä herkullista ja näyttävää hummusta, jonka ohje on Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin uudesta Samassa liemessä -kirjasta:
6 dl / noin 9:lle
2 tlk kikherneitä (à 300 g)
4 rkl tahinia eli seesamitahnaa
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
loraus vettä
ripaus juustokuminaa
suolaa
Huuhtele ja valuta kikherneet ja laita tehosekoittimeen tahinin, kuoritun valkosipulinkynnen, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Soseuta sileäksi ja lisää vettä haluamasi määrä. Mausta juustokuminalla ja suolalla.
Punajuurihummusta saat, kun soseutat perushummuksen joukkoon punajuuren, jota olet paahtanut 2 tuntia 160-asteisessa uunissa ja josta olet poistanut kuoren paahtamisen jälkeen.
Pipsan vinkit tarjoiluun: ”Tarjoa hummus laakealta lautaselta. Voit tehdä sen pinnalle koristekuvioita lusikalla, lorauttaa päälle oliiviöljyä ja laittaa koristeeksi vaikkapa mustapippuria, paahdettuja pähkinöitä, tilliä tai syötäviä kukkia. Voit tehdä myös hummusbuffetin, josta vieraat voivat maistella. Tai laittaa hummusta pienten lasien pohjalle ja niihin pystyyn vihanneksia. Hummuslasi kädessä on helppo siirtyä juttuseurasta toiseen, kun ei tarvitse istua pöydän ääressä.”