SATOkotien lapset mukana tennisleirillä

Enver, 11, juoksee paikkamerkin luo, taivuttaa mailaa taakse ja lyö. Kuinka ollakaan, keltainen tennispallo lentää verkon yli.

– Hieno lyönti, tennisvalmentaja Sakari von Gruenewaldt kannustaa ja syöttää uuden pallon. Enver kaartaa jonon perään. Myös Leo, 10, saa pallon lyötyä verkon yli.

– Jes! poika tuulettaa.

Kahden päivän treenaaminen on selvästi tuottanut tulosta. Käynnissä on viisipäiväinen SATOn järjestämä tennisleiri, jossa SATOkodeissa asuvat lapset pääsevät maksutta tutustumaan lajiin. Jokainen leiriläinen saa muistoksi oman tennismailan ja leiripaidan.

– Halusimme tarjota lapsille kivaa tekemistä kesälomalle, mahdollisuuden tutustua uusiin kavereihin ja nauttia liikunnan ilosta. SATOlle on tärkeää, että asukkaat pääsevät tutustumaan toisiinsa erilaisten tapahtumien kautta, sanoo SATOn markkinointi- ja viestintäjohtaja Monica Aro.

Leiripäivät koostuvat alkuverryttelystä, tennisharjoituksista ja lounaasta. Sen lisäksi lapset pääsevät kokeilemaan myös muita palloilulajeja.

– Tennis on erittäin hyvä laji lapsille. Se kehittää koordinaatiota, reagointikykyä, nopeutta ja tasapainoa, tennisvalmentaja Timo Kulmala sanoo Helsingin tennisleirillä. Leirejä järjestettiin myös Vantaalla ja Tampereella.

– Kun lajin aloittaa lapsena, siihen on helppo palata vanhempana. Tenniksen pelaamisesta on hyötyä myös muissa lajeissa, von Gruenewaldt lisää.

Vaikea mutta kiva laji

Jos Helsingin leiriläisiä on uskominen, tenniksen pelaaminen on varsin kivaa puuhaa.

– Kivointa on, että siinä saa liikkua kokoajan ja se, kun saa pisteitä, Luc, 8, sanoo.

– Tenniksessä ei voi vain olla paikallaan ja seisoa. Pitää seurata palloa ja reagoida nopeasti, tietää Enver.

Helppoa tenniksen pelaaminen ei kenenkään mielestä ole. Vain muutama leiriläisistä oli kokeillut lajia ennen leiriä.

– Kaikkein vaikeinta on syöttäminen. Joskus pallo lähtee vinoon, sanoo Luc. Myös pallon lyöminen verkon yli on lasten mielestä toisinaan haastavaa.

Päivän jälkeen jokaisen posket punottavat siihen malliin, että kuntoakin pelatessa tarvitaan. Lapset kuitenkin kieltävät, että pelatessa tulisi hiki.

– Jos on tarpeeksi vaikea vastustaja, niin silloin kyllä hengästyy, yksi leiriläisistä myöntää.

Osa leiriläisistä on innostunut lajista niin, että he aikovat jatkaa pelaamista leirin loputtuakin.

– Haluan alkaa harrastaa tennistä, koska se on kiva laji, Leo sanoo.

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin