5 sisustusideaa kotiin: edullista, luonnollista ja itse tehtyä

Rento ja huoleton tyyli valtaa kodin. Kotona-lehden toimitus pyörähti Habitare-messuilla poimimassa helposti toteutettavia, edullisia ja luonnosta inspiraatiota ammentavia sisustusvinkkejä.

Syksyllä härnäävät hirvikärpäset eivät ole mitään sen rinnalla, kun sisustuskärpänen puraisee ja kodin ilme pitää saada uuteen uskoon siltä istumalta. Jokasyksyinen huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare tarjosi valtavan määrän inspiraatiota ja helposti toteutettavia, edullisia ideoita ihan jokaiseen suomalaiseen kotiin.

Tässä poimintamme.

1. Murrettujen sävyjen rauhassa

Maanläheinen värimaailma saa rauhoittumaan kotiin. Jos Habitaresta voi päätellä jotain, niin punertavaa terrakottaa ja täyteläistä savea, sekä murrettuja sinisiä ja vihreitä sävyjä alkaa näkyä suomalaisissa kodeissa entistä enemmän.

Maalausaikeissa? Tee kodistasi viihtyisä – tutustu omatoimiremontin ohjeisiin.

2. Edullista ja kestävää rottinkia

Klassikko on aina klassikko – rottinkiset korit, valaisimet ja huonekalut löysivät 1980-luvulta vuoteen 2017. Tämä kuisteilta ja parvekkeilta tuttu materiaali on edullista ja kestävää.

3. Tein itse ja säästin

Ristipistotyöt, ryijyt ja itse tehty keramiikka ovat saamassa jälleen ansaitsemansa arvostuksen. Täydellisyyden tavoittelun voi unohtaa, sillä persoonallinen kädenjälki tekee esimerkiksi keramiikkaesineestä uniikin ja kauniin.

4. Samettisen pehmeää

Paksu ja tiheä sametti pitää kylmän kaukana. Verhot, tyynyt ja sohvat pistävät nyt pehmeämmän kuosinsa päälle. Trendikkäät sametin sävyt eivät ole vanhoja tai tunkkaisia, vaan heleitä ja houkuttelevia. Ompele siis samettipäälliset sisustustyynyihin tai sohvan ylle.

5. Lähellä luontoa

Luonnonmateriaaleissa on mahdollisuuksia vaikka mihin. Rantaan tupsahtanut, meren aaltojen muokkaama ajopuu, viileäpintaiset kivet, korkki, villa, savi – materiaaleista tulee hyvä mieli ja ne miellyttävät silmää yhdessä ja erikseen.

Kun kaipaat uusiin maisemiin ja elämä vie: Löydä koti

 

Koti lisätty hakemukseesi!

Siirry hakemukseenPalaa hakutuloksiin