5 vinkkiä – kaikille viihtyisä piha

Julkaistu

15.6.2017

Kirjoittaja

Eveliina Salomaa

Kuvat

iStock

Aurinkoisena päivänä on ihana istahtaa omalle pihalle ja nauttia tuulenvireestä. Kerrostalon piha ei ole kuitenkaan oma, vaan yhteinen. SATOn palvelupäälliköt antavat vinkit, joita noudattamalla jokainen saa ilon irti yhteisestä pihasta.
1. Kunnioita naapureita.

Kerrostalossa on aina elämisen ääniä, niin pihalla kuin sisätiloissa. Päiväsaikaan lastenleikit ja kisailut pihalla ovat luonnollisia elämän ääniä, joista ei kannata menettää malttiaan. Naapurisopu on iloksi, kun itse haluaa viettää pihalla picniciä.

2. Nauti grillausmahdollisuudesta.

Onko pihallasi grillipiste? Jos on, niin ota siitä ilo irti. Grillauspisteellä voi grillata omalla kaasu- tai pallogrillillä, mikäli yhteistä grilliä ei ole.

Puutarhakalusteetkin on tehty käytettäväksi, nauti vaikka aamukahvi pihalla.

3. Osallistu asukastoimikunnan toimintaan, jos kaipaat muutoksia

Kiinnostaako kukkaistutusten lisääminen pihalle, tai yhteisen pihapelin hankkiminen? Osallistu asukastoimikunnan toimintaan, jossa päätöksiä tehdään yhdessä. Palvelupäällikön puoleen voi kääntyä myös esimerkiksi istutustarvetta arvioidessa.

4. Yhdistä kerhohuone ja pihatila juhla-alueeksi

Onko tiedossa rippijuhlat tai kakkukestit? Varaa taloyhtiön kerhotila juhlien sisätilaksi ja kata pihalle kahvit. Päiväsaikaan yhteistä tilaa voi hyvin hyödyntää juhlapaikkana, kunhan ottaa huomioon sen, että naapuritkin voivat viettää aikaa pihalla.

5. Pidä tilat siistinä

Lokit iskevät kiinni ylitsepursuavaan roska-astiaan. Roskat kannattaa viedä jätepisteelle, jos ne eivät siististi mahdu pienemmän roska-astian sisälle.

Siisti piha on kaikille mieluinen!

Myöskään tupakan natsoja ei kuulu jättää pihaa sotkemaan. Savuttomassa taloyhtiössä tupakointi kuuluu taloyhtiön alueen ulkopuolelle. Koirien ja kissojen jätöksiä ei kuulu jättää pihaa sotkemaan ja ulkoilutus tulee tehdä piha-alueen ulkopuolella.