Kesä kutsuu pihalle ja parvekkeelle - 4 vinkkiä vuokrakodin kesänviettoon

Julkaistu

27.5.2021

Kirjoittaja

Siru Myllymäki

Kuvat

SATO

Aurinko porottaa, grillissä tirisee herkkuja, lapset juoksevat pihalla ja parveketta siivotaan kesäkuntoon - kesä on täällä taas! Kokosimme ohjeita, joiden avulla nautit täysin siemauksin kotitalosi eduista.
1. Grillaa parvekkeella ja pihalla

SATO VuokraKodin parvekkeella saa grillata, kunhan käytät sähkögrilliä. Kertakäyttöversiot ovat kiellettyjä, sillä ne rinnastetaan avotuleen. Jos omaa grilliä ei ole, ota suunta oman kotipihasi grillikatokseen.

Taitavasti tulella kokatusta herkusta nauttivat kaikki, mutta tulen kanssa on oltava tarkkana. Älä anna siis liekkien leimuta ilman vahtivaa silmäparia. Muista myös lopuksi sammuttaa grilli. Kun herkut on syöty, tulee omat jäljet siivota, jotta naapurikin saa nauttia mukavasta ruoanlaittohetkestä.

Nainen leikkaa kasviksia ja vihanneksia pihalla
Värikkäät kasvikset sopivat grillimakkaran kaveriksi
2. Parveke kesäkuntoon

Kesällä parveke on ihana paikka virkistäytyä. Samalla sinulla on tilaisuus luoda siitä sellainen tila, josta nautit. Kukoistava puutarha, nautiskelijan paratiisi tai rentoutujan lukunurkka - voit tehdä vuokra-asunnon parvekkeesta juuri sinulle sopivan paikan. Olisi siis harmi, jos parveketta käytettäisiin pelkästään varastona. Varasto löytyy sitten erikseen kotitalosta.

Huomioithan myös, että yhteisillä parvekkeilla tai lasten leikkialueilla ei saa polttaa. Esimerkiksi täysin savuttomassa talossa ei saa tupakoida kuin tupakointipaikalla. Pidäthän huolta siisteydestä ja laitat tupakantumpit niille kuuluvaan astiaan.

3. Yhteiset tilat ovat kaikkien iloksi

Kesällä on aikaa harrastaa ja monilta löytyykin lukuisia tarvikkeita harrastusta varten. Kuitenkin on hyvä muistaa, että harrastusvälineitä ei saa jättää käytäville. Viethän siis harrastusvälineet joko ulkoiluvälinevarastoon tai omaan irtaimistovarastoosi. Omaa ovea saa koristella esimerkiksi ovikranssilla, mutta kynnysmattoa käytävän puolelle ei saa laittaa. Kun yhteiset tilat ovat siistejä ja paloturvallisuudesta huolehdittu, on kaikilla mukavampi olla.

Omaa ovea saa koristella esimerkiksi ovikranssilla, mutta kynnysmattoa käytävän puolelle ei saa laittaa.

4. Annathan naapurin nukkua

Valoisat illat houkuttelevat valvomaan myöhään, mutta muistathan naapuria kello 22 aikaan, kun hiljaisuus alkaa. Yörauha on kello 22.00-7.00 välisenä aikana. Ilmoitathan naapureillesi etukäteen, jos teet remonttia tai järjestät juhlat. Otathan huomioon myös kotitalosi pihalla ollessasi, että kovat äänet kantautuvat koteihin.

Elämän äänet ovat normaali osa kerrostalon tai rivitalon arkea, mutta pyrithän yörauhan aikana hiljaiseloon. Näin pysyy myös naapurisopu. Melua kuullessasi kannattaa kääntyä naapurin puoleen ja jutella asiasta. Jos asia ei ratkea tai melu jatkuu keskustelun jälkeenkin, tee meille häiriöilmoitus.

Jos haluat tarkastella tarkemmin järjestyssääntöjä, ne löytyvät kotitalosi ilmoitustaululta sekä täältä. Voit ottaa myös meihin yhteyttä OmaSATOn kautta!

Pieni vaaleahiuksinen tyttö temmeltää heinien keskellä kesäiltana.