Pienen vessan sisustuksesta

Julkaistu

26.2.2016

Kirjoittaja

Veera Luostarinen

 

Erillisiin, joskus melko pieniin wc-tiloihin, tarvitaan aina hieman säilytystilaa tarpeellisille tavaroille ja esineille. Osa tavaroista voi hyvin olla esillä, mutta jotkut tavarat on aina mukavampi laittaa piiloon. Myös liian suuri määrä eriväristä, -kokoista ja -muotoista pikkutavaraa, tekee pienestä tilasta helposti sekavan ja epäsiistin näköisen.

Etenkin vanhemmissa taloissa erillis-wc:itä ei ole välttämättä varustettu allaskaapilla. Tällöin säilytystilaa voi tuoda esimerkiksi pienellä korivaunulla. Kuvissa näkyvään Componibili-säilytyskalusteeseen tavarat voi laittaa liukuovien taakse piiloon ja järjestykseen. Muoviset kalusteet ja säilytysastiat sopivat wc- ja kylpytiloihin muutenkin hyvin, sillä ne eivät säikähdä vettä tai ilman kosteutta. 

Tässä kohteessa rakensimme lisäksi wc-istuimen päälle puiset avohyllyt, jotka syntyvät varsin pienellä vaivalla. Puulevyt ja hyllykannattimet on helppo hankkia rautakaupasta. Mittaa vain hyllyille varattu tila huolellisesti kaikilta reunoilta ja pyydä hyllylevyt rautakaupasta mittaan leikattuina. Hyllyn voit käsitellä lisäksi luonnollisella puuöljyllä, mikä suojaa pintaa likaantumiselta. Jos haluat maalata hyllyt, voit soveltaa siihen samoja vinkkejä kuin keittiön kaappien maalauksessa. Kylpyhuoneen seinien poraamisessa on tosin huomioitava, että se vaatii erillisen luvan, mikäli kosteuseriste rikotaan. Asian varmistamiseksi voi olla yhteydessä kotitalon isännöitsijään. Isännöitsijän yhteystiedot löydät syöttämällä katuosoitteesi sivun sato.fi/omakoti osoitekenttään

Jos säilytettävää tavaraa on paljon, ne on helppo järjestää avohyllyille erilaisiin koreihin. Kokonaisuus pysyy tällöin siistinä ja korien rinnalle on kätevä pinota vessapaperit sekä käsipyyhkeet. Kokonaisuuden voi halutessaan viimeistellä jättämällä muutamia kauniita esineitä esiin. Tavaroiden ulkonäöllä, materiaaleilla ja muodoilla voi myös leikitellä, jolloin ne tuovat mukavaa persoonallisuutta wc-tilaan.

Componibili säilytyskaluste, Kartell; Käsinpunotut Kiondokorit, Mifuko; Ruskeat korit, meikit, rasiat ja meikkiteline, Stockmann. Meikkipussi, pieni peili ja meikkisiveltimet kuvausrekvisiittaa.