DIY: Seinien maalaaminen

Julkaistu

9.5.2016

Kirjoittaja

Veera Luostarinen

Kuvat

SATO

Seinien maalaus

Pääsimme kokeilemaan SATOn sisustusmaalien sävyjä vuokrakotiin Espoossa. Asunnossa on suuret ikkunat ja paljon valoa, mikä on tyypillistä 60-luvulla rakennetussa talossa. Kevätaurinko tulvi sisään astuessamme asuntoon ensi kerran.

Seinien maalaus

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pienissäkin remonteissa. Kuten missä tahansa remontissa, toivomme että myös omatoimiremonteissa noudatetaan hyvää rakennustapaa sekä ohjeita, joita olemme koonneet avuksesi.

Tässä lyhyesti muutama vinkki SATOkodin maalaukseen:

1. Aloita tutustumalla omatoimiremontoijan ohjeisiin ja tilaa saman sivun ohjeiden mukaisesti itsellesi SATOn maalaussetti, jos sinulla ei jo ole maaleja ja välineitä.

2. Suojaa lattiat ja muut pinnat. Käytä reilusti maalarinteippiä reunoihin ja kulmiin.

3. Hio ja tasoita pinnat paremman lopputuloksen varmistamiseksi.

4. Aloita reunoista. Käytä reunaustyökaluna maalaustyynyä (löytyy maalaussetistä) etenkin katon rajassa ja kulmissa. Maali kannattaa levittää tyynyyn telalla tai pensselillä sotkun välttämiseksi.

5. Muista, että märkänä maali näyttää aina tummemmalta ja valkoinen pohjamaali nostaa kontrastit esiin. Malta odottaa maalin kuivumista, jotta näet oikean lopputuloksen.

6. Suosittelemme lämpimästi vesiohenteisia maaleja sisämaalaukseen, sillä ne ovat miedon hajuisia.

7. Pese työkalut hyvin tai kääri ne ilmatiivisti muovipussiin, jos maalaat vielä lisää. Tarkista pesuohjeet maalipurkista.

8. Loppusiivous viimeistelee tuloksen. Muista jätteiden lajittelu: maaliin sotkeutuneet välineet, suojat ja umpikovaksi kuivuneet maalit voi laittaa sekajätteeseen. Puhtaahkot maalipurkit ja kannet kuuluvat metallinkeräykseen. Sen sijaan vähänkin märät maalit pitää toimittaa ongelmajätepisteelle. Lisää lajitteluohjeita löydät esimerkiksi HSY:n sivuilta.

Seinien maalaus
Käytimme seinän maalaamiseen sävyjä S491, K493, H493 ja F487 alkaen alhaalta tummimmasta. Komeroiden oviin on käytetty sävyä X487.

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita

Linkki vapaisiin ja vapautuviin SATOn vuokra-asuntoihin, kuvassa kirjoituspöytä kalliolaisessa SATOkodissa.