Keltaista maalia! Sisustusfiilistelijän vinkit vuokrakotiin

Julkaistu

17.9.2019

Kirjoittaja

Leena Lukkari

Kuvat

Inga Tammivuori

Hanna Husu, 46 ja Vilho, 8, muuttivat viime keväänä Espoon Vanttilasta Tapiolaan SATOn taloon. Sisustamista harrastava Hanna teki asunnosta asukkaittensa näköisen kodin helpoilla sisustusratkaisuilla.
Hannan ja Vilhon kodissa on 68 neliötä, 3 huonetta ja avokeittiö.

Kun ruotsinkielen opettaja Hanna Husu astui ensimmäisen kerran sisään SATOn vuokrakolmioon Tapiolassa, tila tuntui heti kodilta.

”Olen aina ihaillut 1950-luvun ja 1960-luvun arkkitehtuuria, siksi minun ei tarvinnut kovin kauan harkita muuttopäätöstä. Sitä myös helpotti kauniisti aikakauden henkeen remontoitu avokeittiö”, Husu kiittelee.

Keittiön upeat suklaanruskeat viiluovet ja kiiltävän musta välitilalaatoitus ovat kieltämättä näyttävät.

Vuonna 1966 rakennettu Elosalamantien koti on vanhaa alkuperäistä Tapiolaa. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Erkko Virkkunen. Neljä vuotta sitten talo remontoitiin perusteellisesti: asuntojen kaikki pinnat uusittiin ja kalusteet vaihdettiin uusiin tai kunnostettiin.

Sisustamista harrastava Hanna halusi muuton jälkeen tehdä asunnosta asukkaittensa näköisen kodin. Tässä ovat hänen parhaat vinkkinsä vuokra-asunnon tuunaamiseen.

1. Tehosteseinä

Kun huoneen valkoisista seinistä yksi muutetaan tehosteseinäksi, syntyy tilaan heti erilainen tunnelma. Väri tai kuosi voi piristää tai rauhoittaa, raikastaa tai tuoda kodikkuutta.

”Vilhon huoneeseen tuli kodikkuutta, kun yksi seinä tapetoitiin lämpimällä keltaisella.

Olohuoneessa maalasimme yhden seinän vaalean harmaaksi ja eteistä elävöittämään tapetoimme naulakon taakse Cole & Sonin Woods-tapettia.”

Kurkkaa SATOn vinkit onnistuneeseen omatoimiremonttiin. https://www.sato.fi/fi/usein-kysyttya-vuokra-asunnot/omatoimiremontti

2. Designia mausteeksi

Tiesitkö, että design-kalusteita voi saada käytettyinä murto-osalla uusien hinnasta? Design voi toimia sisustuksen kruununa, kuin se kuuluisa kirsikka kakun päällä. Sekin usein unohtuu, että käytetyn design-kalusteen arvo ei välttämättä laske käytössä. Kun kalusteen myy eteenpäin vaikkapa Tori.fi:ssä tai Facebookin kierrätysryhmissä, siitä voi saada saman verran tai jopa enemmän kuin mitä on kalusteeseen sijoittanut.

”Kaikki ruokapöydän tuolit ovat kirpputorilöytöjä, myös Alvar Aallon suunnittelema 66-tuoli. Wieniläistuolit olen uudistanut mustalla kalkkimaalilla. Kalkkimaalia on helppo työstää, koska se ei vaadi pohjatyötä ja kuivuu nopeasti.”

 

3. Hallittu värimaailma

Miellyttävän rauhoittava vai sykähdyttävän säväyttävä? Millaisen sisustuksen haluatkin, väreillä ja materiaaleilla on tärkeä rooli sen luomisessa. Hannan kodissa yhdistyvät eri sävyiset valkoiset, lämpimät ruskeat ja harmaa, joita rytmittävät mustat yksityiskohdat. Elävyyttä tuovat vaihtelevat pintamateriaalit: lasiesineiden kirkkaus, puun lämpö, metallin koleus, saven roso ja paimentolaismaton karheus.

Makuuhuoneista aukeaa vehreän metsäiset maisemat ja olohuoneen parvekkeelta voi katsella rauhaisalle sisäpihalle, joka jää talojen väliin. Länsiväylälle on silti vain 200 metriä.
4. Esineasetelmat

Hannan kodissa on tyhjää tilaa ja avaruutta, mutta kodikkuutta ja mielenkiintoa tuovat pienet esinekollaasit, jotka kutsuvat tutkimaan. Kuinka valita juuri oikeat esineet asetelmaan ja kuinka välttää liian tavaran kerääminen?

”Kierrän paljon kirpputoreilla ja kieltämättä ennen tuli ostettua paljon turhaakin. Nykyään päätän tavaralle paikan ennen kuin ostan sen. Jos se vaatii sen, että hankkiudun jostain vanhasta eroon, niin myös teen. Myyn ahkerasti tarpeettomia tavaroita eteenpäin. Paolo Roversin juliste on Tukholman valokuvataiteenmuseosta. Käyn Tukholman Fotografiskassa aika usein. Kuvassa on huippumalli Natalia Vodianova.”

Sisustusideat vievät helposti mennessään, joten muista ilmoittaa omatoimiremontista etukäteen kirjallisesti SATOn asiakaspalveluun.

Lisää kuvia Hannan ja Vilhon kodista näet Hannan IG-tililtä: @hannapaulh

Etsitkö uutta kotia? Katso kaikki SATOn vuokrakodit täältä.