Vuokra-asunnon remontti - mitä saan tehdä itse?

Julkaistu

24.5.2016

Kirjoittaja

Veera Luostarinen

Vuokra-asunnon remontti

Valkoiset seinät ja kaapit, laminaattilattia ja kylpyhuoneen peilikaappi. Maalarinvalkoinen miellyttää meitä suomalaisia, mutta asunnon pitäisi silti olla asukkaansa näköinen ja persoonallinen, jotta se olisi koti.

Miksei vuokra-asunnostakin voisi tehdä oman näköisen muutenkin kuin kantamalla omat kalusteet sisään?

Vuokra-asunnon remontti

Työhöni kuuluu muun muassa SATOn asuntojen tila- ja materiaalisuunnittelua. Haluamme antaa hyvän pohjan asumiselle, mutta asunnosta tulee oikea koti vasta, kun asukas muuttaa sisään. Ihmiset ovat yhä kiinnostuneempia asumaan yksilöllisemmin ja tekemään kodistaan omannäköisensä. Tähän tarpeeseen olemme kehittäneet Omatoimiremontti-konseptin.

Omatoimiremontoija saa maalata, tapetoida ja uusia esimerkiksi kiintokalusteiden vetimet SATOn vuokra-asunnossa. Täyden listan sallituista omatoimitöistä löydät Omatoimiremontti-sivuilta. Jos sinulla on jokin kuningasidea, joka ei löydy listalta, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä talosi isännöitsijään ja kysyä lisää.

Voit käyttää Omatoimiremontissa mitä tahansa haluamiasi värejä ja saat aina avuksesi ilmaisen SATOn maalaussetin (kuvassa). Olemme myös koonneet SATOlle oman sisustusvärimalliston, joka auttaa sinua värivalinnoissa. Jos valitset sävyn SATOn sävyvalikoimasta, saat lisäksi tarvittavan määrän maalia veloituksetta.

Pieni muistutus, jos innostut: omatoimiremontista pitää aina ilmoittaa palvelupäällikölle tai isännöitsijälle. Ainoastaan perusmaalaus on sallittu ilman erillistä ilmoitusta. Isännöitsijän yhteystiedot löydät täältä ja ilmoituslomakkeen löydät täältä. Jätä ilmoitus remontista myös naapureillesi rappusi ilmoitustaululle. 

Jos teet itse remonttia tai sisustat, jaa omat ideasi kanssamme. Tägää kuvaan #satojaideoita