Koti kuten haluat
SATO VuokraKoti

SATO VuokraKodit on ratkaisu niille, jotka haluavat pitkäaikaisen kodin luotettavalta vuokranantajalta. Asunnoista saatava vuokratuotto ja asuntojen arvon kehitys ovat pohjana liiketoimintamme kannattavuudelle.

Asunnon sijainti on asiakkaillemme yksi tärkeimmistä, ellei tärkein valintakriteeri. SATOn vuokra-asunnot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, Tampereen ja Turun talousalueilla sekä Pietarissa. Sijainnilla on myös keskeinen merkitys asuntojen arvon kehitykselle ja siksi noin 80 prosenttia asunto-omaisuudesta sijaitsee Helsingin seudulla. SATO VuokraKodit ovat julkisten liikenneyhteyksien varrella ja lähellä palveluja, mikä omalta osaltaan hillitsee toiminnastamme syntyvää hiilijalanjälkeä.

Suomen suurimmissa kaupungeissa yhden ja kahden hengen talouksien osuus on noin 70-80 prosenttia. Viime vuosien aikana asumiskustannusten osuus tuloista on noussut, mikä on entistä vahvemmin suunnannut kysyntää pienikokoisiin asuntoihin. Asumisessa arvostetaan väljyyden sijaan mm. pohjaratkaisun toimivuutta, parveketta ja pintamateriaaleja. SATO VuokraKodeista 70 prosenttia on yksiöitä ja kaksioita, ja asuntojemme keskipinta-ala on 56,2 m².

Asuntomme ovat asiakkaittemme koteja, joissa haluamme heidän viihtyvän. Pidämme huolta talojen sekä pihojen kunnosta ja siisteydestä. Säännöllisillä kodin huoltokäynneillä tarkastamme asunnon huoltotarpeet, SATO talomestarit pitävät silmällä vastuualueittensa pihapiirien kuntoa ja palvelupäällikkö koordinoi talossa tapahtuvaa korjaustoimintaa. Asukkaillamme on mahdollisuus myös kunnostaa itse kotiaan SATOn tarjoamalla omatoimiremonttisetillä, joka sisältää pintaremonttia varten valinnaisia materiaaleja ja työvälineitä.

Suunnitelmallisella korjaustoiminnalla kehitetään SATOn asuntokannan laatua. Seuraamme vuokra-asuntojen kuntoa kahden vuoden välein tehtävillä huoltokäynneillä, joiden yhteydessä korjaamme pikkuviat ja kartoitamme isommat korjaustarpeet. Huoneistotarkastukset tehdään pääosin omana toimintana.

30.6.2022 SATOn omistuksessa oli yhteensä 24 949 asuntoa. Katsauskaudella H1 SATO myi yli 2 000 vuokra-asuntoa Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Vihdissä ja Ylöjärvellä.

SATO StudioKoti

SATO StudioKoti on uudenlainen yhteisöllisyyden mahdollistava asumisratkaisu. Kohtuuhintaisuus onnistuu pienentämällä yksityisen tilan osuutta asumisessa ja lisäämällä yhteisöllisiä tiloja. Konsepti-ideaa työstettiin yhdessä sekä nuorten kanssa lukiolaisten Safari-leirillä että SATOn henkilöstön innovaatioryhmän kanssa.

Tutustu SATO StudioKotiin »