Viihtyisiä kotitaloja ja monimuotoisia naapurustoja

Kaupunkien ja niiden asukasmäärän kasvaessa toiveet asumiselle monipuolistuvat. Asiakastarpeiden tunnistaminen ja asuntoihin liittyviin uusiin toiveisiin vastaaminen on helpointa uusia asuntoja tai korjaustoimia suunniteltaessa. Samalla voidaan tehostaa asumisen energiankulutusta.

SATO rakennuttaa uudet SATO VuokraKodit itse tai ostaa uusia asuntoja avaimet käteen -periaatteella urakoitsijoilta. Kun teemme uudistuotannon käynnistämispäätöksen, arvioimme, mitkä asunnot soveltuvat vuokra-asunnoiksi ja mitkä myydään valmistumisen jälkeen omistusasunnoiksi.

Uusia vuokra-asuntoja valmistui 1.1.-31.2022 0 kpl, omistusasuntoja 0 kpl ja SATO JoustoKoteja 0 kpl. Rakenteilla maaliskuun 2022 lopussa oli 1 100 vuokra- ja 0 omistusasuntoa sekä 52 SATO JoustoKotia.

SATOlle on myönnetty Design from Finland -merkki osoituksena suomalaisesta suunnittelusta. Uusissa SATOkodeissa hyödynnetään itsesuunnittelemiamme kiintokalusteita, esimerkiksi KIDE-kylpyhuonemallistoa. KIDE-malliston ja muiden suunnittelemiemme kalusteiden valmistajat ovat saaneet myös Avainlippu-merkin.
Lue suunnittelutyöstämme lisää »
Lue lisää Design from Finland -merkistä »
Lue lisää Avainlippu-merkistä »

OMA VUOKRA-ASUNTOTUOTANTO TUO ETUJA

Ohjaamalla SATO VuokraKotien suunnittelua itse voimme hyödyntää vuosikymmenten aikana kertynyttä ymmärrystämme siitä, millaisissa asunnoissa asiakkaamme haluavat asua sekä miten asuntojen arvo ja käytettävyys säilyvät ajan kuluessa. Annamme suunnittelijoille tavoitteemme ilmaisevat suunnitteluohjeet ja sisustussuunnittelijoidemme tuen.

Kaupungeissa, joissa SATO toimii, vuokra-asuntojen kysyntä painottuu pieniin asuntoihin. Asuntojen materiaaleilta vaaditaan kestävyyttä ja helppohoitoisuutta. Asumisviihtyvyyttä tuovat tekijät lisäävät houkuttelevuutta. Tällaisia ovat esimerkiksi lasitetut parvekkeet, miellyttävät materiaalit, talon henkeen sopiva värimaailma ja asunnon toimivuus.

YLLÄPITOA JA LAADUNPARANNUSTA KORJAUKSILLA

SATO peruskorjaa vuokra-asuntojaan ja kiinteistöjään elinkaariperiaatteiden mukaisesti, lisätäkseen asumisviihtyvyyttä ja asukkaiden mahdollisuuksia vastuullisiin valintoihin. Maaliskuun 2022 loppuun mennessä käytimme tänä vuonna asuntojen korjaamiseen ja laadun parantamiseen yhteensä noin 16,3 miljoonaa euroa.

ENERGIATEHOKKUUTTA

SATO on sitoutunut Euroopan investointipankin kanssa tekemässään sopimuksessa uusien lähes nollaenergiatalojen rakentamiseen ja konsernin nykyisen vuokra-asuntokannan energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin seuraavien vuosien aikana. Sopimukseen kuuluvien investointien arvo on yhteensä noin 300 miljoonaa euroa.

Energiatehokkuutta parantavien korjausten suunnittelun avuksi olemme kehittäneet kohteiden energiatehokkuutta mittaavan tunnusluvun.