SATO rakentaa valotaideteoksia pääkaupunkiseudun naapurustoihin

Nov 21, 2019

SATOn ja Lux Helsingin valohaaste kannustaa tänä vuonna kaupunkilaisia kohtaamaan naapurit myös vuoden pimeimpään aikaan. SATO piristää talojensa asukkaita näyttävillä valotaideteoksilla ja yhteisillä glögihetkillä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

SATO Valohaaste Kutomotie 14

SATO tarttuu #valohaasteeseen jo kolmatta kertaa ja rakentaa marras-joulukuussa kuuteen taloonsa valotaideteokset piristämään maisemaa ja kutsuu samalla asukkaat glögeille. Lisäksi joulukuussa valot ilahduttavat asukkaita yhteensä parinkymmenen SATOn talon pihakuusessa muun muassa Keravalla, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella.

"Järjestimme kesällä taloissamme pihakestejä, joihin osallistui useita satoja asukkaitamme. Haluamme madaltaa kynnystä viettää naapureiden kanssa aikaa myös pimeimpään ja kylmimpään vuodenaikaan, joten kutsumme nyt naapurit tapamaan toisiaan ja iloitsemaan yhdessä pihapiiriin sytytettävistä valoista", SATOn yhteisömanageri Piia Matilainen kertoo.

Valotaideteokset ovat nähtävillä SATOn taloissa vuodenvaihteen yli aina Lux Helsinki -valofestivaaliin asti. Valotaideteokset SATOn taloissa:

  • Kutomotie 14 A, Tali, Helsinki, 15.11. alkaen

  • Matruusinkatu 2, Katajanokka, Helsinki, ma 25.11. alkaen

  • Virtakuja 2, Myyrmäki, Vantaa, muraalin valaisu ti 26.11. alkaen

  • Raikukuja 4B (StudioKoti), Martinlaakso, Vantaa, ti 3.12. alkaen

  • Tilkankatu 6, Pikku Huopalahti, Helsinki, ke 4.12. alkaen

  • Kauniinilmankuja 3, Aurinkolahti, Helsinki, ke 4.12. alkaen

"Haluamme laajentaa valon juhlaa kaupunkien keskustoista useammalle asuinalueelle, sillä ei ole samantekevää, millaisissa asuinympäristössä elämme. Samalla kannustamme kaikkia luomaan pieniä valoteoksia myös oman kodin ikkunoihin yhdessä perheen tai naapureiden kanssa", Matilainen sanoo.

SATO palkitsee tammikuun puolivälissä kolme sosiaalisessa mediassa #valohaaste-tunnuksella jaettua kuvaa lahjakorteilla. Palkitsemiskriteerinä ei ole välttämättä suurin tai erikoisin teos vaan mieleenpainuvin ja kiinnostavin kuva.

www.luxhelsinki.fi/valohaaste

Lisätietoja:

SATO Oyj

Piia Matilainen, yhteisömanageri, piia.matilainen@sato.fi, p. 0201 34 4152

Miia Eloranta, markkinointi- ja viestintäjohtaja, miia.eloranta@sato.fi, p. 0201 34 4497 ja 050 441 4221